4 Aralık 2012 Salı

Paket Yaptım


Yakınlarda bir arkadaşımın çocuğunun doğum günü var. Bahaneyle bir süredir planladığım bir hediye paketi ve kağıt çantayı yapmak istedim. 
Tahtakale de bir hobi marketten aldığım desenli kartonu 4 e böldüm ve bir dikdörtgen elde ettim. Bu dikdörtgenin iki kısa kenarını birbirinin üzerine bindirerek güzelce bantladım. Kağıdın altta kalan kısmına içten Paris ten aldığım çift taraflı şeffaf selo bant ile kapattım. Paketin üzerine de artık adına ne deniyorsa şu dekoratif bantlardan kullanarak bir pasta yaptım. Üzerine mum ve pasta standını da çift renkli kalemle çizdim ve mumun ateşini biraz pırıltı eklemek için altın renkli simle süsledim. Daha önce evin bir duvarını süslediğim kelebeklerden birini alıp üzerine doğum günü tebriğini yazdım ve hediyeyi koyduktan sonra paketin ağzını üzerini yine dekoratif bantla kapladığım küçük tahta mandal ile kapattım. Uzun lafın kısası işte şöyle bir şey oldu. Amma da uzun anlattım. 




Gelelim kağıt çantaya. Bunun için önceden bana gelen hediyelerden birinin paketini kullandım. Kenarlar biraz buruşuktu ama nasıl olsa oralar içe katlanacağı için pek belli olmadı. Bu arada paket kağıtlarını biriktirdiğimi sanmayın sadece bu kağıt altın renkli idi ve belki şekilli delgeçlerle birşeyler kesip yaparım diye saklamıştım. Ve işime yaradı. Kese kağıdı yapar gibi kağıdı katladım. Bunun için internette adım adım anlatımlar var. Ben okulda daha önce sık sık renkli kağıtlarla yaptığımız için elim alışkındı. Kağıdın kısa kenarları yine üzt üste bindirilerek bantlandı.





  Alt kısmı köşelerden içe katlanarak bantlandı ve bu şekle geldi. Bir kese kağıdı gibi oldu. 





Bundan sonra önüne sakız yapıştırıcı yardımı ile bir yapma gül yapıştırdım ve dekoratif bantla aynı desende kurdele ile süsledim. 




Çantanın üst kısmına içten şeffaf selo bant yapıştırıp delgeç ile deldim. Ve pamuk iple içten düğüm atarak sapını yaptım. Çantaya delik açmadan önce bantlamamın nedeni iplerin çantanın içine birşeyler konduğunda ağırlıkla yırtılmaması .
(Nasıl birşey yaptığımı anlatabildim mi bilmiyorum. )







Paketlerin bitmiş hali 







Hava bugün o kadar soğuk ve karanlıktı ki fotoğrafları aydınlık çıkması için camın önünde çekmek zorunda kaldım. 



6 yorum:

  1. EN GÜZEL HEDİYE EMEKLE YAPILAN HEDİYEDİR,ELİNE SAĞLIK CANIM ÇOK ŞIK OLMUŞ..

    YanıtlaSil
  2. ayy yeni gördüm!
    çok çok güzel olmuş, ben de diğer hediyelere uğraşacağım bugün.
    nihayet yayın sorunu çözüldü ya çok mutluyum :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler arkadasım. Sana da kolay gelsin.

      Sil
  3. İkisi de çok güzel olmuş, ellerinize sağlık....

    YanıtlaSil
  4. Ellerine sağlık yakın olsak keşke demek geldi birden içimden :) sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Keske canım. Yorumuna çok mutlu oldum. Teşekkür ederim. Belki birgun bir yerde buluşuruz.

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...