Havalar ısındı mı,pilim biter benim. Sanki güneşte eriyecekmişim gibi kaçarım sıcaktan. Yaşlandım sanırım. Yoksa lise yıllarında denize gittiğimizde akşama kadar istakoz gibi kıpkırmızı olurdum güneşlenmekten. Mümkünse evet sıcakta çıkmıyorum ama evde de soğuk,ferahlatan,serin yiyecek yada içeceklerde elim,gözüm. En sevdiğim ve bizde de çok yapılan cacık. Ama bu tarif Ege daha doğrusu adalar ve Giritten. Farkı ne birkaç ufak tefek nokta ama o lezzete katkısı çok.
CACIKİ
MALZEMELER
2 orta boy salatalık
2 diş sarımsak
3 su bardağı süzme yoğurt
yarım limon kabuğu rendesi
zeytinyağ
1 yemek kaşığı sirke
tuz
fesleğen yada taze nane
YAPILIŞI
Sarımsağı tuz ile iyice ezin. Salatalıkları kabukları ile birlikte rendeleyin. Önce yoğurda sarımsakları ekleyerek çırpın. Çırpılmış yoğurdun içine rendelenmiş sarımsakları, limon kabuğu rendesini,sirkeyi,ince doğranmış fesleğen yada taze naneyi ve zeytinyağını ekleyip iyice karıştırın. Damak tadınıza göre tuzunu ekleyin. Servis sırasında üzerine bir miktar zeytinyağ gezdirerek servis yapabilirsiniz.
Bu tarifte bizim yaptığımız gibi yoğurt sulandırılmaz ve salatalık soyulmaz. Ek olarak da limon kabuğu ve sirke lezzete lezzet katar.
Afiyet olsun.
aa evet limon rendesi çok yakışır. hemen denemeliyim
YanıtlaSilUmarım beğenirsin.
SilHemen denemeliyim diye not aldım :)
YanıtlaSilEllerine sağlık
Teşekkür ederim,beğeneceğini umuyorum.
Silhemen denemeliyim ben de, ellerine sağlık:)
YanıtlaSilTeşekkür ederim Aslı. Sevgiler.
Sil