Cuma günleri en sevdiğim günlerden tabii ki fakat şu haftasonu kahvaltıları yok mu? Çok seviyorum. Ailecek yapılan bir kahvaltı, kahvaltı sonrası sohbetler,ardından mutlaka Türk kahvesi... Bana göre çok keyifli.
Kahvaltılarda çok değişik şeyler deneyen,farklı sunumlar yapan biri değilimdir. Bana göre kahvaltı rahat olmalı,kumaş peçeteler,peçete halkaları,tablo gibi süslemeler ve daha bir sürü şey kahvaltı saatinin o samimiyetini,doğallığını yok ediyor sanki. Sıkılıyorum ben öyle masalarda. Benim en fazla yaptığım farklılık krep,omlet,hafifçe yağda çevrilmiş domates,biber . Daha ötesi bana fazla. Bazen sıcak bir poğaça veya simit ile yanında çayı en özenle hazırlanmış sofraya tercih ederim.
Ben bir de aheste kahvaltı etmeyi sevenlerdenim. Hiçbir zaman kısıtlaması olmayacak. Yok temizlik var,yok çarşıya çıkılacak,aman işe geç kaldım dendi mi o kahvaltının tüm keyfi kaçar. Bunun için en uygun zaman da haftasonları.Ev de ne varsa. Zeytin, yağlı bir beyaz peynir(tercihen Ezine),tereyağ,güzel bir reçel, çam balı,arada bir yumurta,belki kızarmış veya sıcacık ekmek ve mutlaka fincanda çay. Haftanın tüm yorgunluğunu alır götürür benden.
Lor peyniri en fazla tükettiğimiz peynir çeşitlerinden birisi. Üzerine bazen zeytinyağ ve çörekotu, bazen de böğürtlen reçeli ile servis etmeyi seviyorum. Bu kez yeni bulduğum bir tarifi denemek istedim. Güzel ,hafif hem de sabah sabah telaş yapmadan hazırlanabilecek bir lezzet oldu. Denemek isteyenlere tavsiye ederim.
LİMON VE NANELİ LOR PEYNİRİ VE KIZARMIŞ DOMATES
Malzemeler
4 adet domates
1 limon kabuğu rendesi
250 gr tuzsuz lor peyniri
bir tutam taze nane veya fesleğen
bir tutam taze kekik
istenirse 2 dilim çemensiz pastırma
Zeytinyağ,tuz ,karabiber
Yapılışı
Pastırmaları küçük parçalara bölün ve yağsız tavada kısa bir süre çıtır olana dek kızartın. Naneyi incecik kıyıp,limon kabuğu rendesi ve lor peyniri ile karıştırın ve streçleyip buzdolabına kaldırın.
Domatesleri ince dilimleyip zeytinyağ,kekik,karabiber ve tuzla harmanlayın ve yanmaz bir tavada alt üst kızartın.
Tabağa lor peynirinden dondurma kaşığı ile alıp üzerine zeytinyağ gezdirin. Yanında kızarmış domates ve üzerine kızarmış pastırmalarla servis yapın.
Afiyet olsun.
Tarif: Aydan Üstkanat
Yap+Ye=Mutlu Ol
nerelerdeydin, özlettin kendini :)
YanıtlaSilVallahi gidip geliyorum arkadaşım. Adapte olmaya çalışıyorum. Bu aralar elim hiçbir şeye varmadı bir türlü. Ben de sizi özledim.
SilKızarmış domatese bayılırım, çok güzel bir tabak hazırlamışsın ellerine sağlık...
YanıtlaSilTeşekkür ederim yorumun için. Ben de severim kızarmış domatesi. Beğenmene sevindim.
Silkahvaltı en sevdiğim öğün :)))
YanıtlaSilama en çok kalabalık yapılan kahvaltıları seviyorum...
sevdiklerimizle bir arada olanını :))
ellerine sağlık...
enfes görünüyor....
Haklisin canım. Sevdiklerinle birlikte olunca ne yesen bal gibi gelir. Sevgiler
SilCanım harika görünüyor,pazar kahvalatısından sonra olmazsa olmazım TürK kahvemdir benimde..
YanıtlaSilsayfama bir uğrar ve yazdığım konu hakkında değerli fikrini beyan edersen çok memnun olurum. sevgiler.
Bu aralar yeni ise ve okula adaptasyon surecindeyim canım. O yüzden blogları pek ziyaret edemiyorum. Ama aksama mutlaka uğrar bakarım. Umarım yardımcı olabilirim. Sevgiler.
SilLilacım bu lor fikrini sevdim. Sağolasın :) Sevgiler.
YanıtlaSilTesekkurler canım.
Sil