2014 başladığından beri bir süredir devam eden göz rahatsızlığım daha da şiddetlendi. Eylülden beri herhangi birşey okurken veya televizyona bilgisayara bakarken aniden giren baş ağrıları ve gözlerimde sulanmalar yaşıyordum. Yakını görmekte zorlandığımı, ders anlatırken notlarıma bakarken sorun yaşamamdan farkettim ama yaşlandığımı düşünmek istemediğimden konduramadım. Ta ki ;artık masamda bir yığın yazılı kağıdı birikene ve ben bilgisayardan nefret eder duruma gelene dek. Tahmin ettiğim gibi hem hipermetrop ve sürpriz olarak yanında astigmat. Harfler,satırlar birbirine karışıyor. Takip edemiyorum. Sonunda kendimi gözlüklerden gözlük beğenirken buldum. Aman yaşlı gösteren bir model olmasın diye en canlı modellere baktı gözlerim. Evdeyken bile parmağımda yüzükle duramayan ben o gözlüğü nasıl kullanacağımı hiç bilemedim. Ara ara takmaya başladım ama çok zorlanıyorum. Bu yazmayı ihmal etmemde mecburiyetten biraz. Şu bir paragrafı yazarken bile hep yazım hatası yapıyorum. Sürekli silip başa dönmek zorlayıcı oluyor ve artık yazarken zorlanıyorum. Bu süreçte kendimi yine ruhen tedavi etmek için mutfağa attım,yeni şeyler yaptım,çektim,biriktiler. Gözlüğüme alıştıkça yazmaya başlarım ama bu arada teknoloji düşkünü olan ben tüm hasretimi ihmal ettiğim instagram hesabımla giderdim. Tarif yazamasam da sevdiğim fotoğraflarımı paylaştım. Kendimi instagrama vurdum yani.
Hızlıca tarife gelirsek; Kolay,herkesin bildiği ama basit uygulamalar ile daha hafif ve portakal aromalı lezzetli bir tarif.
PORTAKALLI KABAK TATLISI
MALZEMELER
750 gr bal kabağı
1 adet portakal
7-8 yemek kaşığı toz şeker
servis için tahin ve ceviz,badem vb.
YAPILIŞI
Kabakların dış yeşilimsi kısımlarını dikkatlice kesip çıkarın. Dilimleri çok küçük olmayacak ama çok da iri olmayacak şekilde birkaç parçaya bölün. Derin olmayan ama geniş bir tencereye dizin. Üzerine her 100 gr kabağa 1 yemek kaşığı toz şeker olacak şekilde serpin. Şekerin üstüne 1 portakalın 2/3 ünü (yarısından fazlasını) kabuğu ile beraber ince ince bütün olarak dilimleyin. Kalan portakalın suyunu elinizle kabaca tenceredekilerin üzerine sıkın ve kalan kabuğuda tencereye koyun. Kapağını kapatıp kısık ateşte kabakların büyüklüğüne göre çok pişmesine izin vermeden hafifçe yumuşayana dek pişirin. Kısık ateşte ve az portakal suyu ile pişirildiği için su ilave etmeye gerek kalmıyor. Pişen kabakları bir tabağa alıp soğutun ve servis yapmadan önce üzerine tahin gezdirip biraz da ceviz veye badem serpip servis yapın.
Görsel: Pom-poms
Herkese hayırlı kandiller diliyorum. Yolumuz hep aydınlık,günlerimiz sağlık ve huzur dolu olsun.
Önce geçmiş olsun ;demek gözlük zamanı gelmiş çatmış ,güle güle takınız.Yıllar önce ben de zorlandım ama şimdi devamlı takdığımdan gözümde gözlüğü unutup duşa girdiğim bile oluyor...Kabak tatlısı harika ellerinize sağlık ,tahin çok yakışıyor ben de çok severim.Selam ve sevgiler.
YanıtlaSilEskiden ağzıma bile koymadığım yıllar geçtikçe müptelası olduğum bir tatlıdır.Ellerine sağlık.
YanıtlaSilelelrıne sağlık tatlıs cuma*-*
YanıtlaSilellerine sağlık cnm bnm*-*
YanıtlaSilgözlüklü halini görmek istiyoruz!
YanıtlaSilEllerine sağlık.. :)
YanıtlaSilEllerine sağlık canım,harikasın her zaman ki gibi..En sevdiğim tatlıdır kendileri :))
YanıtlaSilCanım nerelerdesin özlettin kendini :(
YanıtlaSilSen yaşlılıktan bahsedersen biz ne yapalım o zaman. :)) Geçmiş olsun bunlar önemli rahatsızlıklar değil. Kabak tatlısı çok değişik portakalıyla, tahiniyle. Ellerine sağlık.
YanıtlaSil