Geçenlerde anneme diyordum "Huyum suyum değişti sanki benim,dikkat dağınıklığım var gibi." Eskiden elimdeki iş bitmeden başka bir işi ne düşünür ne de yapardım. Şimdi aynı anda 3-4 hatta 5 şeyle uğraşabiliyorum. O anda bakarsanız yarım yarım herşey. Ama dönüp yine de bitiriyorum. Sadece daha sabırsızım. İstemediğim anda bırakıyorum. Evde de bir değişim var uzun zamandır. Yeni eşyalar falan değil. Olanları boyuyorum,değiştiriyorum veya odaya girdiğimde artık beni rahatsız eden yada orada olmasını istemediğim şeyleri kaldırıyorum. Yani büyük bir temizlik içindeyim. Hayatımda beni mutsuz eden yada gördüğümde mutlu olmadığım şeyleri kendimden uzaklaştırıyorum. Etrafımdaki insanlar içinde geçerli bu. Etrafımdaki derken mecburen aynı ortamlarda bulunduğumuz bir süre vakit geçirdiğimiz insanları kastediyorum. Tüm enerjimi alan,ortada hiçbir iş yapmadan sürekli söylenerek dolaşan,hep ve herşeyden mutsuz olan ve beni de mutsuz eden,sürekli iğneleyici laflar sarf eden yada ben konuşurken, ağzımdan çıkan her cümleyi acaba daha sonra ben bunu nasıl kullanırım der gibi dinleyen,sürekli taleplerde bulunan ama hiçbir şeye katkısı olmayan insanları ayıklıyorum hayatımdan. Empati kurmaya çalışıyorum. O insanların da zor zamanlarının olabildiğini yada buna sebep olan bazı tecrübelerinin bulunabileceğini düşünüyorum. Evet bu bazı insanlar için olabilir ama çok gözlemledim maalesef kimilerinin de artık içine işlemiş bu davranış tarzı. Bunu ukalalık olarak algılamayın. Zaman zaman herkesin buna ihtiyacı oluyordur diye düşünüyorum. Kimileri o kadar hoşgörülü ve herkese karşı o kadar iyimserler ki tüm olumsuzluklar onları fazla etkilemiyor gibi. Ben o kadar iyimser değilim maalesef. En büyük zararım kendime. Bu zararı azaltmak için de seviyormuş gibi davranmaktan,zoraki gülümsemelerden artık kurtulmak istiyorum. Aslında aynı şekilde o insanları da zor durumdan kurtarıyorum. Onlar da beni sevmek zorunda değiller. Düşünüyorum da evdeyken diyorum yani iyileşme sürecinde ve kendimi biraz toparlamış ve artık yavaş yavaş birşeylerle uğraşmaya başlamışken; ne kadar pozitiftim. İşe başlayalı 2 hafta oldu. Artık gördüklerim beni daha fazla rahatsız ediyor. Olur olmaz eleştiriler,yapmacık gülümsemeler,ukalalık taslamalar,sürekli hükmetmeye çalışan insanlar,ucuz ucuz övgüler,bu övgüleri duyup hindi gibi kabaran insanlara artık tahammül edemiyorum. Dedikoduların içine dahil olmak istemiyorum. Sürekli başkalarını yargılayan,fikirler yürüten,ahkam kesen insanlar...Benden uzak olsunlar lütfen. Herkesi eleştirmeyi bırakın artık. İşinize bakın.
Bayram öncesi yapılan dip temel temizlik gibi iyi geliyor bu temizlik de. Ben de bu temizlik sonrası içimi ferahlasın diye bir bardak Girit usulü Kızılcık şerbeti içtim. Nasıl iyi geldi anlatamam.
GİRİT USULÜ KIZILCIK ŞERBETİ
MALZEMELER
4 lt su
1 kg kızılcık
300 gr şeker
1 adet çubuk tarçın
3 adet karanfil
Tüm malzemeyi geniş bir tencereye koyup iyice kaynatın. Kızılcıklar dağılmaya başlayınca süzüp soğutun ve soğuk servis yapın.
(Buradaki şeker miktarı tamamen arzuya göre arttırılabilir. Biz az şekerli sevdiğimiz için yeterli geldi.)
Bu arada yenileme dedim ya. Mutfaktaki sosluğun içine arkadaşım Pelin Pembesi n den aldığım çiçekleri ektim. Tezgahta onları görmek beni mutlu etti.
Temizlikten sonra bir de hafif ve güzel bir yemek gerek değil mi? O zaman Kabak çiçeği Lalenge harika olur. Aslında aşağıdaki malzemelerin miktarı çiçeklerin büyüklüklerine göre değişir ama ben size tahmini bir ölçü vereceğim.
KABAK ÇİÇEĞİ LALENGE
MALZEMELER
15 adet kabak çiçeği
1 su bardağı lor
1/2 su bardağı beyaz peynir
1/2 demet maydanoz
2 diş sarımsak
arzuya göre çok az nane
ÇİÇEKLERİ BULAMAK İÇİN
1 şişe soda
un
1 yumurta
tuz
İç malzemeleri bir kapta karıştırın. Dikkatli bir şekilde çiçeklerin içindeki göbek kısımlarını şeker maşası ile alıp yıkadıktan sonra tatlı kaşığı ile iç malzemeyi çiçeklerin içine doldurun. Burada doldurmayı çok fazla yapmayın,çiçekler yırtılır. Hepsini doldurduktan sonra tabağa dikkatlice alın.
Ayrı bir kapta bulamacı hazırlayın ve dolan çiçekleri yavaşça ama her yeri bulanacak şekilde karışıma batırın. Ve kızgın yağda bu çiçekleri kızartın. Kızaran çiçekleri kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını süzdürdükten sonra ılık veya sıcak servis yapın. Yanında sarımsaklı yoğurtla muhteşem oluyor. Ben aynı yöntemle bal kabaklarını incecik dilimleyip,sosa batırdıktan sonra kızartıyorum. o da çok lezzetli oluyor.
Afiyet olsun.
Merhaba cnm,tariflerine bayılıyorum ve kızılcık bu hafta pazardan alımıp yapılacak,hemen listeye aldım,ellerine sağlık.
YanıtlaSilTeşekkür ederim. Beğeneceğinizi düşünüyorum. Ben birkaç Şişe Buzluğa attım
Silhayırlı olsun *temizliğin* canım,ara sıra gerek böyle insana ,umarım ferahlamı*şındır,güzel de yemiş,içmişin,ellerine sağlık ve afiyet olsun,kızılcık şerbetine bayıldım,difrize koysam,kışın yapsam...olur mu ...
YanıtlaSilGeç oldu biliyorum ama af diliyorum. Tazesi gibi olmaz sanırım ama ben yapıp şerbeti Buzluğa attım. Kışın kullanmak kısmet olur umarım, teşekkür ederim yorumuna
Silbenim bahçedeki kabak çiçekleri ne acıydı yarabbim. aklıma geldi şimdi,
YanıtlaSilsen nereden buluyorsun bunları. bu tür yapıldığını da
hiç bilmiyordum. ama kesin güzeldir
Çok lezzetli ve hafif oluyor. Ben Metro da buluyorum bazen ama her zaman olmuyor. Buralarda bilmedikleri için satmıyorlar. Aslında ne kadar lezzetli. Senin denediğin büyük kabak, bu yeşil kabakların Çiçekleri. Onlardan ekersen sabah çok erken toplamalısın ki yoksa çiçek kapanıyor. Asla dolduramazsın o zaman. Yırtılır. Eğer denk getirebilirsem bir ara Yaparım ben size.
SilYazınız çok içten, katılıyorum size. Hayatında da temizlik yapmalı insan arada. Bizi gereksiz yere strese sokan, üzen insanlardan ve olaylardan kaçınmayı bilmeliyiz.
YanıtlaSilTariflerinize de bayıldım. Kızılcıklar nasıl güzel duruyorlar öyle. Ben de geçenlerde kurusunu kaynatıp içecek yaptım. Ama rengi böyle tazesi kadar güzel olmadı. Kabak çiçeğini denemeyi çok istiyorum zira çok leziz duruyorlar. Ama hiç rastlamadım buralarda.
Fotoğraflar harika, ellerinize sağlık.
güzel paylaşım teşekkürler.
YanıtlaSilBen teşekkür ederim yorumunuza.
Silkızılcık şerbetinden içmiştim daha önce gerçekten de çok güzel...
YanıtlaSilkabak çiçeği kızartmasını çok ama çok merak ettim