1 su bardağı baldo pirinç
2 yemek kaşığı tereyağ
200 gram kadar hindi eti
2 orta boy havuç
1/2 çay bardağı dolmalık fıstık
1/2 çay bardağı kuş üzümü
Yarım çay kaşığı zencefil tozu
Yarım çay kaşığı tarçın
Tuz
2,5 su bardağı su
Pirinci yıkayın. Tereyağını tencerede eritin. Etleri ekleyip hafifçe kavurun. Fıstık ve kibrit çöpü şeklinde doğranmış havucu tencereye alıp soteleyin. 1 su bardağı su ekleyerek etler pişene dek yaklaşık 15 dakika kısık ateşte pişirin. Pirinci ve kalan 1,5 su bardağı suyu,tuz,tarçın ve zencefil tozunu da ilave edip pilavı pişmeye bırakın. Su kaynadıktan sonra tencerenin altını kısarak suyu çekene kadar pişirin. Pişen pilavı alttan üste hafifçe karıştırıp kağıt havlu kapatarak demlendirin ve sıcak servis yapın. Afiyet olsun.
Görüntü muhteşem olmuş, kokusu buralara kadar geldi. Elinize sağlık. Mutlu haftalar...
YanıtlaSilİnan lezzetide en az görüntüsü kadar güzel canım.
YanıtlaSil