Dört gündür o kadar yoğun bir tempo içerisindeyim ki. Ne farklı birşeyler yapmaya ne de bloğa girmeye vaktim oldu. Ama bugün, artık hafta sonundan aklıma koyduğum çorba tarifini deneyebildim. Bizde sınavı geçti ve tekrar yapılması için istek aldı. Bu tepkiyi aldıktan sonra da tarifi sizlerle paylaşmak istedim.
3 salçalık kırmızı biber
1 haşlanmış tavuk budu
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 soğan
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
3-4 su bardağı tavuk suyu
Tuz,karabiber
Soğan ve sarımsağı yemeklik doğrayın ve tencerede 1 yemek kaşığı tereyağında soteleyin. Üzerine doğranmış kırmızı biberleri ekleyin. 3-4 dakika sonra 3 su bardağı yavuk suyu ekleyip kaynamaya bırakın. Biberler yumuşayıncaya kadar pişirin. Ardından el blenderi n den geçirip pürüzsüz olmasını sağlayın. Bir tavada 1 yemek kaşığı ayçiçek yağını ısıtın. Üzerine 1 yemek kaşığı unu ilave edip kavurun. ! tatlı kaşığı biber salçasını ekleyip karıştırın. Biberli harcı tencereye alıp hızlıca karıştırın ve birkez daha blender dan geçirin. Tavuk etlerini didikleyip ilave edin. Tuz ve biberi ekleyip kısık ateşte 3-4 dakika kaynatın.
Tarif : Lezzet Mart 2012
cok canim cekti resmi görünce canim...
YanıtlaSilafiyet olsun...
Bu malzemelerle nefiss bir çorba olduğuna eminim.Görüntüde bunu ispatlıyor.
YanıtlaSilBir kere ben de kırmızı biberle denemiştim.Az
çok tadını da bilince bence harika nefiss bir çorba.
Ellerine sağlık canım.
Sevgiler...
Emel ciğim yorumun için teşekkür ederim.
YanıtlaSilŞeval; Evet gerçekten güzel bir çorba oldu. Ben daha önce de yapıyordum ama soğan ve sarımsak kullanmıyordum. Onlar çorbaya ayrı bir tat vermiş. Ben bir de bu çorbayı közlenmiş biberle yaptım.
Eline sağlık , ne güzel sıcacık , olsa da içsek .
YanıtlaSilzeynep ciğim yorumun için teşekkür ederim. Haklısın özellikle kışın sıcak bir çorba gibisi yok.
YanıtlaSil