15 Mart 2012 Perşembe

patates çorbası


Havalar ısınmak bilmeyince, güneş yüzünü göstermeyince benim de çorba denemelerim devam etti. Sonuç bayağı iyi oldu. Bizim ev halkı da bundan oldukça memnundu.


3 iri patates
4 dilim pastırma
1 soğan
2 diş sarımsak
1 çay bardağı süt
3-4 su bardağı et suyu
1 yemek kaşığı tereyağ
3 yemek kaşığı zeytinyağ
Tuz,karabiber,kekik

Zeytinyağında küp doğranmış soğan ve sarımsağı soteleyin. Soğanlar yumuşayınca küp doğranmış patatesleri ekleyip 5 dakika kadar soteleyin. Patateslerin rengi dönünce 3 su bardağı et suyunu,tuzu,karabiber ve kekiği ekleyip kaynatın. Patatesleri yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin. Sonra pürüzsüz olması için el blendırından geçirin. Üzerine 1 çay bardağı sütü ekleyin ve kaynatmaya devam edin. Bu aşamada gerekirse koyuluğunu ayarlamak için sıcak su ilave edilebilir. Bir tavada tereyağ ve küçük parçalara bölünmüş pastırmayı soteleyin. Pastırmaları çorbanın üzerine dökerek servis edin.


Tarif:Lezzet Mart 2012

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...