27 Ağustos 2012 Pazartesi

Lezzet İkilisi

Bugün akşam yemeği için bizim çok sevdiğimiz ve daha yeni ,misafirlerimiz için yaptığım Bezelye çorbası ile Fıstıklı,Biberli Bulgur Pilavı hazırladım.Çorba misafirlerimiz tarafından çok beğenilince bugün tekrar yapıp bahaneyle de bloğa koymaya karar verdim. Bulgur pilavı ise benim pirinç pilavından daha çok sevdiğim bir pilav çeşididir. Hele ki sebzeler,çeşniler ve baharatlarla tatlandırılınca daha da çekici oluyor. 





Domates ve yumurta ikilisini  kat kat pişirip arkadaşlarının yanında  servis etmek niyetinde idim ama kendileri pek fotojenik olmadı. Daha doğrusu benim planladığım pozu veremedi. Ben de onu diskalifiye edip bugünlük çorba ve pilav ile konuyu bitirmeye karar verdim. Gelelim tariflere.




BEZELYE ÇORBASI

Malzemeler

1 orta boy soğan
1 orta boy patates
1,5 çay fincanı bezelye tanesi
zeytinyağ
1,5 çay fincanı süt
tuz

Yapılışı

Soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağında soteleyin.Soğanlar sararıp yumuşayınca soyulup küp doğranmış patatesleri tencereye ekleyip soğanlarla birlikte 2-3 dakika soteleyin. İçine bezelye tanelerini ilave edip biraz da tüm sebzeleri birlikte birkaç dakika karıştırın. Üzerine 2 çay fincanı kadar su ekleyip sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Tencerede ki karışımı rondodan geçirip, üzerine 1,5 çay fincanı kadar sütü yavaş yavaş karıştırarak ekleyin. Burada sütü çorbayı sadece koyuluğunu açıp, kıvama getirmek için kullanıyoruz. Tuzunu ekleyip kaynayana dek kısık ateşte karıştırarak pişirin. 
Üzerine eritilmiş tereyağında toz kırmızıbiber ile lezzetlendirerek servis yapın. 



Bulgur Pilavı

Malzemeler

1 orta boy soğan
1 büyük kapya kırmızı biber
2 yemek kaşığı çam fıstık
1 su bardağı pilavlık bulgur
tuz
bir tutam dereotu

Yapılışı

Bir tencerede 1 yemek kaşığı kadar zeytinyağında fıstıkları pembeleştirin ve bir kaseye alın. Aynı tencereye bir miktar zeytinyağ ilavesi ile ince doğradığınız soğanları ekleyerek soteleyin. Yumuşayıp ,pembeleşen soğanlara temizlenip küçük küpler halinde doğranmış kırmızı biberi ekleyin ve karıştırarak soteleyin. Arada ben tencerenin kapağını kapatıp buharla sebzeleri yumuşatıyorum. Sebzeler sotelenince yıkanmış bulguru tencereye ekleyin ve tuz ilave ederek bulgur duyunu çekene dek kapağını kapatıp pişirin. Suyunu çeken bulgurun altını kapatıp tahta kaşıkla hafif karıştırın ve kağıt havlu ile örterek demlendirin. 
Demlenen pilava kenarda bekleyen fıstıkları ve ince doğradığınız dereotunu ekleyip karıştırın. Sıcak servis yapın.
Afiyet olsun. 



19 yorum:

  1. Fıstıklı bulgur çok ilginç. Hemen notumu aldım, bulguru ve fıstığı çok seven biri olarak. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz için teşekkürler. Fıstığı kavurduğunuz tencerede yaparsanız pilavı daha kokulu ve lezzetli oluyor.

      Sil
  2. sunum da görüntü de muhteşem olmuş canım...
    bulgur pilavına fıstık koymak iyi fikirmiş...
    ellerine sağlık canım...
    sevgiler....

    YanıtlaSil
  3. ay ben o goruntulere ne diyeyim,harikasin,ellerine saglik bitanem,sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. Çorba ilgimi çekti benimde hemen deneyeceğim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mutlaka denemelisin canım. Bezelyeden böyle bir performans tahmin edilemez.

      Sil
  5. daha ne olsun,mükemmel lezetler,ellerine sağılık .

    YanıtlaSil
  6. ellerıne saglıkkkkkkkkkkkkk mısler gıbı olmustur emınım

    YanıtlaSil
  7. Çok iştah açıcı görünüyor. Ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  8. Hi Meganne. Thanks for visiting my blog. İ have just visited your blog and İ like it.

    YanıtlaSil
  9. çok güzel görünüyorlar,
    eminim tadı da öyledir,eline sağlık:)
    bu arada fotoğraflar da süper......

    YanıtlaSil
  10. bezelye çorbasını daha önce hiç denemedim lezzetli olacağını düşünüyorum :) ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun için teşekkürler. Hoşgeldin. İnan ilk yaptığımda ben de bu kadar lezzetli olacağını düşünmemiştim. O zamandan beri favori çorbalarımdan biri oldu.

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...