11 Ağustos 2012 Cumartesi

Annemin Portakallı Keki

İnsan kaç yaşında olursa olsun anne babasının evinde hala evin çocuğu oluyor. Hayatta hepimiz birçok role bürünüp, farklı farklı sorumluluklar aldıktan sonra yeniden evin çocuğu olup kendini güvende hissetmek iyi geliyordur diye düşünüyorum. 
Paris sonrası soluğu annemlerde aldım. Kendimi bazı zamanlarda kedi gibi hissediyorum. Hiç beslemedim ama sevilmek istediklerinde mırlayıp insana sokuluyorlar ya işte aynen öyleyim. Sanki bütün gün miyavlayarak onların peşlerinde geziyorum.  
Annemin yaptığı yemeklerde çoğu şey göz kararıdır ama bir o kadar da kıvamında ve güzel olur. Bizimkiler fazla hamur işi yemezler. Arada çayın yanına yapılır sadece kekler,poğaçalar. Benim yaptıklarım hikayedir onların yanında. Bir keki 50 kere yapsam gene de tariflerime bakarım nedense. 
Bu kez annem, arkadaşı Tülin teyzeden aldığı kek tarifini denemiş. Annem eğer bir keki beğenip tarifini istediyse ve de uyguladıysa gerçekten güzeldir dedim ve Paris te hiç yemediğim kadar hamur işi yemiş olsam da bu keki yemeden edemedim. Mis gibi kokan ve portakalın ilginçtir ki bütün olarak kullanıldığı bir tarif.







PORTAKALLI KEK

3 yumurta
3 su bardağı un
1 portakal
3 yemek kaşığı süt
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı şeker
1/ 2 su bardağı iri kıyılmış ceviz
1/2 su bardağı sıvıyağ

Portakal bütün olarak ,kabuğu ve içi ile birlikte iri doğranır.  Yani birkaç parçaya bölünerek rondoya konur( annem portakalın ortasında ki beyaz lifli olan kısmı temizlemiş) ve 3 yemek kaşığı süt eklenerek bulamaç haline gelene dek çekilir. Karıştırma kabına yumurta ile şeker eklenerek çırpılır. İçine süt,sıvıyağ ve portakal karışımı eklenerek çırpmaya devam edilir. Unu ,kabartma tozunu ve cevizi ekleyerek hafifçe karıştırılır ve 170 dereceye ısıtılmış fırında pişirilir. 
Afiyet olsun. 


8 yorum:

  1. sen öyle diyorsan annenin lezzetini düşünemiyorum..kızına el vermiş gerçi. ne zaman döneceksin buraya??

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım. Pazartesi döndüm.

      Sil
  2. kek mutlaka guzeldır, ama gorsellerde sahane

    YanıtlaSil
  3. Benim annemin de tarifini benden sakladığı üzeri toz şekerli muhteşem bir keki var.. Annemin keki deyince aklıma düştü, canım çekti :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Üzeri toz şekerli...Kulağa farklı ve güzel geliyor. Tarifi alırsan bizimle paylaşmandan mutlu olurum.

      Sil
  4. Lilacım nasıl canım çekti bilsen :)) Görseller de bir harika. Ellerine sağlık. Deneyeceklerim arasına kaydettim.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...