30 Ekim 2012 Salı

Biraz Ondan Biraz Bundan


Bu aralar daldan dala konuyorum. Ders programım oturduktan ve ben yeni okula biraz daha alıştıktan sonra kendime ve evime daha fazla zaman ayırabiliyor olmanın mutluluğu içindeyim. Bu nedenledir ki kafamda olan,bir başka bahara ertelediğim ne varsa sırayla ( bazen birkaçını birden) yapmaya çalışıyorum. Yaptıkça ve bitirdikçe hoşuma gidiyor ,yenilerine yer açıyorum. 
Haftanın iki günü şehirdeyim. Okullara gidip stajyer öğrencilerimize koordinatörlük yapıyorum. İşim bitince de kendi başıma yürüyüş yapıyor,mağazalara giriyor, yemek yiyor ve hatta yeni yeni yerler dükkanlar keşfediyor,bir daha kine gitmem gereken güzergahı ona göre çiziyorum. Dışarıda olmak ne güzelmiş. Dört duvar arasından kurtulmak. 
Bugün de o günlerden biri. Bayram tatilini de fırsat bilerek uzuuuun zamandır yapmayı planladığım lavanta desenli bir tepsi boyadım kendime. Yöntem yine peçete yapıştırma. Bu aralar genelde peçeteler ile çalışıyorum.Bitince hoşuma gitti. Desenler biraz fazla gibi geldi ama artık çıkartamam. Bitirmek için acele edince tam yerleştiremedim sanırım. Bu seferlik böyle olsun.  







Tepsi kururken yine bir süredir aklımda olan baharatlı zeytinyağları hazırladım. Bu yağların aromaları benim çok hoşuma gidiyor. Bir Egeli olarak zeytinyağ vazgeçilmezlerim dendir. Kızartmalar dışında tüm yemeklerde kullanırım. Ama en çok da zeytinyağlı yemeklerin,salataların ve sarımsaklı ekmeğin üzerine gezdirerek çiğ  tüketmeyi severim. Zeytinyağının o kokusu ve aroması daha belirgin oluyor sanki. 
Ben iki farklı aromalı zeytinyağ hazırladım. İkisinin de yapımı çok kolay. Yapmak isterseniz işte tarifleri. 




Limonlu Zeytinyağ

Yarım litre kapasiteli cam bir şişenin içerisine 1 dilimlenmiş limon ve bütün soyulmuş kabuğunu yerleştirin. 2 dal taze veya kurutulmuş adaçayını ekleyin. Sızma zeytinyağ ile tüm şişeyi doldurun. Ağzını kapatın ve kullanmadan önce 3 hafta direkt güneş ışığı almayan bir yerde dinlendirin. Izgara balıkların üzerinde sos olarak kullanabilirsiniz. 




Kekikli Zeytinyağ

2-3 adet kırmızı biberi (istenirse acı olabilir) 1 tatlı kaşığı zeytinyağında hafifçe kavurun ve bir şişeye alın. İçine 2 dal kekik veya 1 yemek kaşığı kadar kurutulmuş kekik atın. Üzerine yarı litre sızma zeytinyağı doldurun ve kapağını kapatın. Spagettilerde,ızgara etlerde veya damak tadınıza göre istediğiniz yerde kullanabilirsiniz. 





Ben bunlar için Yargıcı dan aldığım ikili şişeleri kullandım. Benim şişelerim biraz daha küçük olduğundan malzeme miktarını azaltmam gerekti. Şişedeki yağ bitmek üzere iken üzerine takviye yaparak kullanmayı düşünüyorum. 




Afiyet olsun. 

15 yorum:

  1. Lavanta , kekik benim bitkilerim. İkisi de bu postta olunca ben çok beğendim. :) Tepsi çok çok şık olmuş. Güle güle kullan.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Füsun cuğum. Ben de çok severim bu iki bitkiyi.

      Sil
  2. Tepsi harika olmuş. Desenler de fazla falan değil, çok çok hoş durmuş. Ben de böyle gördükçe özeniyorum ama sakın bulaşma diyorum kendi kendime:)
    Zeytin yağları da en kısa zamanda denemek istiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmene sevindim. Aslında sen yapsan harika şeyler çıkarırsın bence...

      Sil
  3. ayy tepsi çok güzel olmuş...
    çok beğendim...
    ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil
  4. şanslı biri olduğumu herkese söyliyeyim buradan : bu tepsiden lila bana da yaptı!!!
    bak sen demişin, başka bahara ertelediğin işleri yapıyorum diye. tamam , bana da geleceksin demek :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güle güle kullan canım. Söz geleceğim. Belki haftasonu uğrarım bir kahveni içmeye.

      Sil
  5. Çok şirin bir tepsi olmuş,ellerine sağlık ama ben o yağlara bittim..
    ellerine sağlık şeker,
    sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. Hepsine bayıldım tepsi muhteşem zaten,ben de zeytinyağını çok severim kahvaltıda bu karışımlarla ne hoş servisler yapılır. Ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet zeytinin üzerine harika olur. Yorumun için teşekkürler canım.

      Sil
  7. sizi önceden takibe almıştım ziyaretinize geldim.
    çok hoş derslerde başarılar.
    Mola arasında banda beklerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmenize sevindim. Bloğunuzu ziyaret ediyor ve tariflerinizi çok beğeniyorum. Bu aralar pek internette olmayabilirim ama bunu telafi edeceğim mutlaka.

      Sil
  8. ellerine sağlık,tepsinin pembeside çok hoş olur,yağ şişelerine bayıldım:)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...