21 Kasım 2012 Çarşamba

Evdeki Dönüşüm


Bu aralar boya yapmaya kendimi kaptırmış durumdayım. Evde gözüme kestirdiğim şeyleri nasıl değiştirip, yeni bir görünüme kavuşturacağımı planlayıp duruyorum. 
Bir değişim istiyordum. Hani birçoğumuz evdeki eşyaların yerinden,şeklinden sıkılır,arada yerlerini değiştiririz ya o bile kendimizi daha iyi hissetmemizi sağlar. Evin ve bizim enerjimiz değişir sanki. İşte onun gibi. 
Biz bu eve taşınmadan önce alacağımız tüm mobilyaları odanın ölçülerine ve şekline göre planlayıp,bilgisayarda programlarla yerleştirdiğimiz, bazen de küçültülmüş ölçekleri ile kağıt üzerinde en doğru ve odayı daraltmayacak şekilde planlamalar yaptığımız için eşyaların yerini değiştirme gibi bir şeye kalkışmıyorum. Biliyorum ki değişik kombinasyonlar taşınmadan önce defalarca denendi. Ben de onun yerine eski ve fark yaratacak aksesuarlar üzerinde oynayarak evin havasını değiştirmeye çalışıyorum. 
Yıllar önce aldığım venge rengi telefonluk uzun zamandır koyu rengi ile beni rahatsız ediyordu. Boyasam antre aydınlanır ve daha hoş durur ama boya tutar mı ? ben dalgalanma yapmadan düzgünce boyayabilir miyim ? diye düşünürken birden bir cesaretle elime fırçamı alıp boyadım da boyadım. Rengi o kadar koyu idi ki 6 kat boya ancak kapatabildi. 



Sonra çekmecesinde ki düğmesini Alaçatı dan lazım olur diye aldığım dolap ve çekmece tutacakları ile değiştirdim.


Telefonluğun üzerinde duvarda yine onunla aynı renkte bir ayna vardı. Oda boyanmak üzere yerini aldı. Ondan boşalan duvara da evde tam olarak kendine yer bulamayan ama çok severek Zara dan aldığım kuş kafesi geçiverdi. 



Mıknatıslı kuşlarımı da kafese kondurdum veee o gün gidip gelip telefonluğa ve kafesime baktım. Size öncesini göstermiyorum maalesef çünkü ben iş gereği bu projelere hep gece başlıyorum. Fotoğraflarda gece hiç güzel çıkmıyor. Aslında bir de o kadar ani başladı ki bu boyama faslı öncesinde fotoğraf çekmek aklıma bile gelmedi. Neyse boya da,telefonluğun bu hali de benim hoşuma gitti. Sırada başka projeler var. Sanırım bir süre daha boyaya devam edeceğim. 









30 yorum:

  1. Harika olmuş harika... Ellerine sağlık çok güzel bir işçilik çıkmış ortaya... Bizde gözümüze kestirdiğimizi boyuyoruz evde, sadece iki üç parça şey kaldı boyanacak, onlar için de zaman kolluyoruz:)
    Sen ne kullandın boya olarak, biz Marshall'ın yarı matını kullanıyoruz, seninkisi parlak olmuş çok hoş acaba biz de parlak mı boyasak diye düşündüm...

    Güle güle kullan, çok güzel ferah olmuş..

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim. Ben bu tür boyamalarda ya Tex.Co nun yada ArtDeco nun su bazlı acrylic boyalarını kullanıyorum. Bir kere bulamayıp Marshall almıştım ama ben pek memnun kalmadım. Hatta şişeyi yarım bıraktım.
    Bunda parlak olmasını istediğim için yine Art Deco nun parlak verniğini kullandım. Ama daha eski yada doğal görünüm tercih ettiğimde mat vernik kullanıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim hiç bu tarz boyalarla tecrübem olmadı. Onları hep küçük ahşap boyamalarında kullanılan boyalar olarak sanıyordum. ay anlatamadım, küçük tüp boyalarla böyle büyük parçaların boyanabileceğini hiç düşünmemiştim. Nerelerde satılır bilmiyorum ama kesin araştıracağım. Boyanacak küçük bir sehpa var onu bu sefer senin dediklerinle yapayım bari.. Biz iki kat astar üstüne de Marshall sürdük. Şimdilik memnunuz ama daha iyisini görmediğimizdendir muhtemelen:))
      Seninki nefis olmuş. Verdiğin bilgiler için de çok çok teşekkürler....

      Sil
    2. Bu tür boyaları hobi malzemeleri satan yerlerde bulabilirsin. Eğer bulamazsan haber ver ben sana iletirim. Bu boyamanın tamamı 1,5 tüp boya ile tamamlandı. Aslında boya şişeleri pek de küçük değiller. Bir miktar da sulandırılıyor çünkü.

      Sil
  3. Çok güzel olmuş canım. Ben de senin gibi boyacıgillerdenim. :)) Saksı, dolap, hiç affetmiyorum. Ancak fırça kullanmanın zorluklarından sonra, sprey boya ile tanıştım ve bence böylesi daha rahat. İlk katta bile kapatıcılık sağlıyor. Çok koyu renklerede iki yetiyor. Ama sen fırçayla bile harika bir iş çıkarmışsın. Hiç fırça izi yok. Ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısın sprey boya çok rahat ama etrafa çok bulaşıyor. Birkaç denemeden sonra fırçaya geri döndüm. Alt tabakanın rengi çok koyu olduğu için zor kapattı bu kez. Ama boya ve fırça sayesinde pek iz kalmadı.

      Sil
  4. Nefis olmuş nefis. Parlak oluşuda güzel duruyor. Çok profesyonel boyamışsın valla , ellerine sağlık Lilacım.

    YanıtlaSil
  5. mukemmel iscilik,bayildim....ellerine emegine saglik hayatim....kafese de nasil goz koydum anlatamam.acaba zara home da hala varmidir....yarin ilk is buradaki zara home'a bakmak olacak,sevgiyle kal....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu kafes iki sezon önceki üründü canım. Geçen sezon yani yaz sezonunda farklı tarzda kefsler yine vardı. Bu aralar Zara farklı kafesler satıyor.

      Sil
  6. çok güzel olmuş, çok beğendim.ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  7. Ellerine sağlık canım koyu renkleri bende hiç sevmiyorum evimde,zevk meselesi tabii; ama böyle gerçekten çok güzel olmuş.Sanırım mutfakta hep beyaz tonlarda aradaki geçiş çok yumuşak olmuş böylece, iyi günlerde kullanın :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet canım. Mutfağı evin yüzde 99 unu beyaz yaptık. Sadece önceden kalan bazı eşyaları yenileme imkanımız olmadı ve eski halleri ile kullanıyoruz. Gözümü rahatsız ediyorlar ama bir süre daha böyle kalmak zorundalar. Telefonluk da onlardan biriydi ama şimdi antre de ki geçiş daha iyi oldu gibi.

      Sil
  8. Bana telefonluğu yeni diye satsalar alırdım. Ne kadar güzel boyamışsınız ellerinize sağlık. Objeler bir birini çok güzel tamamlamış. Beyaz çok güzel iç açıyor. Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Yeni gibi görünüyorsa mutlu oldum. Güzel yorumun için teşekkür ederim.

      Sil
  9. harika olmuş,bayıldım.bende aynını yapmak istiyorum ama birkaç sorum olacak sana.
    1.telefonluğun eski halinde cila var mıydı?
    ne tür bir boya kullandın ?
    cevaplarsan sevinirim,eline sağlık,güle güle kullan..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım. Telefonluğun yüzeyi kaplamaydı. Aman aman birşey değildi yani. Üzerine zımparada yapmadım. Doğrudan su bazlı beyaz akrilik boya ile düzgün olsun diye yaklaşık 6 kat boyadım. 6 kat çünkü alt tabakanın rengi dediğim gibi siyaha yakındı. 2-3 katta bir fırça izlerini ve dalgalanmaları gidermek için zımparaladım. Ve yine su bazlı parlak ahşap verniği ile vernikledim. Ben TexCo. nun veya ArtDeco nun boyalarını kullanıyorum ve memnunum. Vernik de aynı markaların ki.
      Umarım yardımcı olabilmişimdir.

      Sil
    2. oldun oldun :)sağol canım markaları hemen not ediyorum..

      Sil
    3. Rica ederim. Sevgiler.

      Sil
  10. bayıldım ,çok şık olmuş canım,ellerine sağılık .Oda yerleştirme programı yazmışsın,bana böyle bir şey lazım,link alabilirmiyim?

    YanıtlaSil
  11. İkea nın sitesine girdiğinde orada var zaten canım. Bilgisayara indirebiliyorsun. Üzerinde oda ölçülerini,pencere ve kapı yerlerini kaydederek çizip eşyaları üzerinde yerleştirebiliyor,birkaç çevirip nasıl göründüğünü her açıdan inceleyebiliyorsun. Biz eşyaların çoğunu oradan aldık. Almadıklarımızın da ölçülerine yakın İkea mobilyalarından sanal olarak yerleştirip gördük. Bize çok faydalı oldu.
    Ben internette başka bir program indirmiştim zamanında ama o kadar profesyoneldi ki kullanamadım hiçbir şekilde. Sildim. Umarım yardımcı olabilmişimdir.

    YanıtlaSil
  12. şahane olmuş,
    şahane...
    ellerine sağlık:))

    YanıtlaSil
  13. çok güzel olmuş ellerine sağlık:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ziyaretin ve yorumun için teşekkür ederim.

      Sil
  14. Bloğunuzu tesadüfen keşfettim.Çok çok güzel bir çalışma olmuş.Ellerinize sağlık.Ben de bu ara boya yapıyorum durmadan :)

    YanıtlaSil
  15. Merhaba, duvar boyanızın rengini öğrenebilir miyim?

    YanıtlaSil
  16. Kocaelinde mi oturuyorsunuz? Bende öyle, belki boyaları nerden edinebileceğim konusunda yardım alabilirim :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...