26 Aralık 2012 Çarşamba

Çarçabuk


Bu haftalar yazılı haftalarımız.  Okulda ve evde sürekli ortada kağıtlar,kitaplar. Ya soru hazırlıyorum yada yazılı kağıtlarını okuyorum. Sonuçları merakla bekleyen ,sizi her gördüklerinde gözünüzün içine bakan öğrenciler. O yüzden ne bilgisayara nede mutfakta öyle uzuuuun soluklu yemekler yapmaya vaktim yok. Ama yine de dün en pratiğinden üç tarif yaptım. Sağlıklı beslenme çabaları hala devam ediyor. O nedenle katı yağ yok ve şeker minimum. Buna rağmen çok lezzetli oldular. Hemen ikisinin tarifini daha doğrusu nasıl yaptığımı anlatıp yazılılarıma geri dönmeliyim.

BARBUNYA SALATASI

MALZEMELER

1 kg barbunya
5 dilim jambon ( ben kullanmadım)
2 közlenmiş kırmızı biber
7-8 konserve mantar ( kullanmadım)
1 çay bardağı mısır
1/4 demet maydanoz
1/4 demet dereotu
1 çay bardağı iri kıyılmış ceviz
Ben ek olarak 5 büyük boy küpler halinde kesilmiş kornişon turşusu kullandım. 

SOSU İÇİN

1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı mayonez
2 diş sarımsak
tuz,karabiber

Barbunyayı dişe gelecek şekilde haşlayın. Derin bir kasede iri doğranmış tüm malzemeleri koyun ve karıştırın. Sos için gerekli malzemeleri ayrı bir yerde karıştırın ve salatanın üzerine döküp dikkatli bir şekilde sosu her yere yedirin. Servis yapın.
Ben barbunyayı önceden haşlamıştım. O nedenle daha hızlı bir şekilde salatayı hazır edebildim. Bir de salata 1-2 saat dinlendikten sonra lezzeti daha güzel oldu. 
Mayonez miktarını azaltıp yoğurt miktarını aynı oranda arttırabilirsiniz. 
Afiyet olsun. 
Üç değişik şekilde fotoğrafladım. Önce çay fincanında...





Cam Kasede...




Ve cam bardakta...



İkinci tarif BAKLAVA YUFKASINDA ARMUTLU STRUDEL

MALZEMELER
8 yaprak baklava yufkası
80 gr tereyağ ( ben sıvıyağ kullandım)
4-5 armut ( 3 orta boy armut yeterli geldi)
1 çay bardağı iri kıyılmış fındık
1 çay bardağı kuru üzüm
1 çay bardağı kuru yaban mersini( kullanmadım)
3 yemek kaşığı toz şeker( 2 silme yemek kaşığı kullandım)
1 çay kaşığı tarçın
pudra şeker

Armutların kabuklarını soyup küpler halinde doğrayın. Kuru meyveleri ve fındıkla birlikte ,tarçın ve toz şekeri de ekleyip harmanlayın. Baklava yufkalarının arasına yağ sürüp üst üste dizin. En üstteki yufkanın üzerine armutlu karışımı yufkaların geniş kenarına yerleştirip rulo şeklinde dikkatlice sarın. Üzerine fırça ile bir miktar yağ sürüp yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın ve 200 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Üzerine pudra şekeri serpip dilimleyerek servis yapın. 
Afiyet olsun. 





Tariflerin Orjinali: Lezzet


10 yorum:

  1. eline sağlık her ikisi de nefis görünüyor.İşin zormuş Allah kolaylıklar versin..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Çok zor değil aslında. Sadece yoğun bir dönem diyelim.

      Sil
  2. Offf harika,ve ikisini de ilk kez burada gördüm, barbunyayı çok severim ve tarif çok güzel göründü gözüme.Eline sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seviyorsan denemeni tavsiye ederim canım. Zeytinyağlısını lezzet olarak sollar diyebilirim.

      Sil
  3. Barbunya salatasına bayıldım. Enfes görünüyor. Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım. Sevgiler.

      Sil
  4. Barbunya salatası fikrine bayıldım. Armutlu strudel'de güzel görünüyor. Ellerine sağlık. SEvgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler. Gerçekten arada uygulanabilecek yemeğine alternatif bir lezzet.

      Sil
  5. ellerine sağlık canım...
    çok lezzetli görünüyor...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim şirine ciğim.

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...