15 Mayıs 2013 Çarşamba

İş Sonrası


Havalar ısınmaya başladıkça daha hafif ve aynı zamanda doyurucu olan yiyecekler tercih ediyorum. Hele ki tüm gün okulda ancak yiyebilecekleriniz tost,hamburger,sandviç,bisküvi,ekmek arası döner ve az malzemeli ama bol karbonhidratlı doyurucu yiyecekler olursa. 
Neden okullardaki beslenme şartlarına ve kantinlerde satılması veya satılmaması gereken yiyeceklere önem verilmiyor? Sınıfa girince sağlıklı beslenmeden ,öneminden bahsediyorum ama kantinde satılanlar tam tersi. Maalesef bu konuda henüz yeteri kadar düzenleme yapan okul duymadım. Ama yurtdışında okul bahçesinde kendi sebzelerini yetiştirmeye çalışan veli -okul işbirliklerini, yemekhanelerde sağlıklı yiyecekler satma çabalarını görünce biz neden bunları yapamıyoruz diye kendi kendime soruyorum. Çok mu zor ? Kantinler de bazı meyveleri ,sebzeli veya ızgara etli sandviçler bulundurmayı,yoğurt ve salata gibi seçenekler sunmayı gereksiz mi buluyoruz. Büyüme ve gelişme çağında ki çocuklarımız ne kadar da sağlıksız besleniyorlar . Hele ki ilkokul hayatının ilk yıllarında ailelerinden aldıkları ilk harçlıklarla kantinden yaptıkları alışverişler televizyonlarda veya arkadaşlarında gördükleri renkli,tatlı şekerlemeler. Sizler ne kadar kısıtlamaya veya yönlendirmeye çalışsanız da gördükleri şeyler onlar. 
Genelde evden soğuk da yenebilecek yiyecekler götürmeye çalışıyorum okula. Ama her zaman vaktim yada imkanım olmuyor. O zamanlar ya geçiştiriyorum yada kantinde en makul gelen yiyeceklerden yemeye çalışıyorum.




 Bu salatayı havaların ısınmaya başlaması ve okul sonrası kendime lezzetli birşeyler hazırlamak için bu aralar sık yapıyorum. Kolay ve oldukça lezzetli,doyurucu bir salata.  





Hellim peynirini dilimledikten sonra kızgın ızgarada pişiriyorsunuz. Bu sırada bir tavada çok az zeytinyağında bir sarımsağı biraz çevirin ve çıkarın . Kiraz domatesleri ortada ikiye kesin ve zeytinyağında kısa süre çevirin. Tabağa ızgara peynir ve domatesleri alarak fesleğen veya maydanoz yaprakları ile servis yapın. Ben sarımsak aromalı ve domatesin piştiği yağdan salatanın üzerine birazcık gezdiriyorum ve enfes oluyor. 
Afiyet olsun.



12 yorum:

  1. Sadece okullarda satılan gıdalar bu kadar olsa iyi... Oğlumun okulunda birde abuk subuk ne olduğu belli olmayan markalı ürünler var maalesef... İdareye şikayet etmekten sıkıldım :(

    Bu arada salat enfes gözüküyor. Dukan yaptığım günlerde sebze günlerimde bana da güzel bir alternatif olacak :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklisin. Daha ucuza mal etmek için düşük kalite malzeme kullanıyorlar. Maalesef de okul idareleri bu konuda çok duyarsız. Ancak okula aile birliklerinin baskıları ile belki birşeyler değişebilir.
      Teşekkür ederim. Tam bir diyet olmasa da ben de yediklerime saglıgım için dikkat etmeye çalışıyorum.

      Sil
  2. Yanıtlar
    1. Tesekkur ederim Bircan . Bilgisayarindaki sorun çözüldü galiba.

      Sil
  3. gece gece yapılır mı bu şimdi :.))

    YanıtlaSil
  4. Of of of. Süper görünüyor. Hepside sevdiğim şeyler, yapılacaklar listesine girdi, ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  5. Hehe, bir egelinin damak zevkine cok uyuyor.Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısın Ashley. Egelilerin damak zevkine uygun bir tarif. Bundan sonra ki de aynen öyle bir tarif olacak.

      Sil
  6. 4-5 çocuk doğururlar,sokakta büyüyerler,ama okulda iş yaptırırsın okulu suçlu çıkarırlar .Bizde okul bahçesine de bakardık okurken,hem de ilk okulda,bütün okul kömürü de taşıdık,pamuk toplardık ve geliri okula giderdi ve veliler şikayet hiç etmezdi ,çocuk küçüklükten çalışma alışkanlığı kazanırdı .Yok ,bu ülke bu kafa ile hep geride kalacak,1 makarna için oyunu satacak .......

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...