7 Mayıs 2013 Salı

Ya Sabır!


Bu aralar bloğu ve yorumları ihmal ettiğimin farkındayım. Kötü bir durum yok ama bazen herşey sanki biri özellikle ayarlamış gibi ters gider ya. Hiç tahammül edemediğiniz insanlar yanınızda biter. Yaptığınız işi yokuşa sürmek için ellerinden geleni yaparlar. Aslında dertleri sorun çözmek yada yardımcı olmak değildir. Onlar sadece müdahale etmeyi yada üstlerine vazife olmayan işleri kontrol etmeyi severler. Aman onlardan habersiz bir şey olmasın sakın. Onlara sorulmadan bir iş yapılmasın. Ama destek iste...Aaaaa. Mümkün değil. Olamaz. Çok zor. Yapılamaz. İzin çıkmaz. Onay verilemez. Ben de bol bol "Ya sabır! " diyorum. 
Uygulama yapılacak ama malzeme yok. Sınıfta ortam yaratılarak, bir nevi canlandırmayla. " Mış gibi yapacağız" Olur mu böyle? Hani bilgisayarı tahta da resmini çizerek öğretmek gibi. Ne saçma değil mi? 
Aklımda yapmam gereken bir sürü şey,yeni projeler ve tarifler, okulda bir tane bilgisayar var. Ancak akşam eve geldiğimde ulaşabildiğim bloğum ama ben de güç ve keyif yok. Böyle bir durumdayım bu aralar. 
Tatile az kaldı. Biraz onun verdiği moralle ve terslik olmazsa planladığımız küçük bir tatil kaçamağı ile keyfim yerine geliyor. 
Neyse bugün işim erken bitti de yaptığım kurabiyeyi fotoğraflayabildim. 
Uzun bir süredir tereyağ,beyaz un,tatlı ve kızartmalardan uzak durmaya çalışıyoruz. Ama bunu strese çevirmeden arada atıştırmalık olarak yaptığım bir kurabiye bu. Hafif,zeytinyağlı,içindeki sakız sayesinde daha pişerken değil mutfağı tüm evi mis gibi bir koku sarıyor. Tam buğday ve lor peyniri ile de vicdanımı rahatlatıyor. 







ZEYTİNYAĞLI,LORLU,SAKIZLI KURABİYE

MALZEMELER

1/2 çay bardağı zeytinyağ
150 gr tuzsuz lor peyniri
1/2 su bardağı toz şeker
1 yumurta ve 1 yumurta sarısı
2 su bardağı un( 1 bardağını tam buğday kullandım)
1 yemek kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı karbonat
2 parça damla sakızı

YAPILIŞI

Yağ,peynir,şeker ve yumurtaları bir kapta karıştırın. Karbonatı limon suyunda eritin. Unla birlikte yağlı karışıma ekleyin. Malzemeleri iyice karışana dek yoğurun. Sakızı iyice dövüp hamura ekleyin ve bir kez daha karıştırın. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın. (Ben üzerilerine birer parçada ceviz ekliyorum.) Fırın tepsisine dizin ve 180 dereceye ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirin.İlk çıktıklarında yumuşak ama soğuyunca kurabiyeler sertleşecektir. 
Afiyet olsun. 








Tarif: Lezzet






4 yorum:

  1. Kurabiye nefis görünüyor. Biraz daha sabır tatile az kaldı.

    YanıtlaSil
  2. yedikten sonra gördüm ama
    çok güzeldi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmene sevindim canım. Sen gel ben sana yaparım yine.

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...