28 Kasım 2013 Perşembe

Portakallı Chesecake


Ben akşamları  kendime göre birşey bulamadıysam baştan sona tüm kanalları sırasıyla gezerim. Bu arada dizi seyretmesem de tüm dizilerde kim oynar,konu nedir? Üç aşağı beş yukarı bilirim. Malum bizim diziler 20. bölümden izlemeye başlasan baştan sona tüm konuyu kavrarsın. 
Akşam bir telefon... Annemle her zamanki sohbetimiz. Hal hatır sormalar,son havadisleri almalar. Oturmuş keyifle Aramızda Kalsını seyrediyorlarmış. Uğur Yücel de,Binnur Kaya da sevdiğim sanatçılardandır. Dizi de keyifli gibi. En azından diğerleri gibi insanı depresyonun eşiklerinde gezdirmiyor. Tam olarak hiç bakmadım ama anacım ne zaman zaplasam o nasıl bir iştahtır. Löp löp yemek yiyorlar. Hele Binnur Kaya. İki kelime bir içli köfte,bir yan bakış iki dolma,bir gülüş iki lokma katmer. Seyrettikçe fena oluyorum. O ne doğal hareketler,bazen abartılı mimikler ama onu izlemek beni gülümsetiyor. Şivesi de çok yakışmış. Onu 10 dakika seyrettikten sonra kendimi buzdolabının önünde buluyorum. Yok böyle olmayacak. 23. kanaldan 25. kanala atlayarak geçeceğim artık. Sofradan kalkıyorlar,çayı alıp mutfakta atıştırıyorlar,orada birer tabak hazırlayıp salonda atıştırıyorlar.  Birgün dayanamadım sabah kahvaltıdan sonra güzel bir Portakallı Chesecake yaptım. O katmerle boy ölçüşemez ama beni idare etti. Her yediğim dilimde aklıma Binnur Kaya nın ağzını doldura doldura yemesi geliyor. Biri bence onları artık durdursun. Tüm set ekibi bu şekilde yemeye devam ederse,dizininde en az 2 yıl oynadığını düşünürsek fil gibi olurlar sonunda. Benden söylemesi. 

PORTAKALLI CHESECAKE

2 paket yulaflı veya kepekli bisküviyi robotta çekin. 40 gr eritilmiş tereyağ ile karıştırıp kelepçeli kalıbın dibine bastırarak yerleştirin. Ben kolay çıkması için hem tabanı hemde şerit halinde kestiğim yağlı kağıt ile kelepçeli kalıbın yanlarını kapladım. 3 adet yumurtayı ve 100 gr şekeri iyice çırpın. 300 gr labne peynirini ve 150 gr süzme yoğurdu ekleyip yeniden hafifçe çırpın. 1 adet portakalın kabuğunu ince rendeleyip,40 gr un ve 20 gr nişasta ile beraber karışıma ilave edin. Karışımı bisküvili tabanın üzerine dökün. Önceden 160 dereceye ısıtılmış fırında üstünü kızartmadan 35-40 dakika pişirin. Soğuduktan sonra buzdolabında 5-6 saat en iyisi 1 gece bekletip üzerini meyveler veya çikolata sosu ile servis yapın. 

Afiyet olsun. 












9 yorum:

  1. Nefis bir görüntü! Hiç denemediğim bir tat, genelde vişneli, çilekli, limonlu yaparım bunu demem lazım:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kışın portakal favori meyvem olduğu için onunla yaptım ama senin yaptıklarınla da muhteşem olmuştur. Teşekkür ederim.

      Sil
  2. Yaaa çok kötüsün..Bu arada biz ailece Aramızda Kalsın hayranıyız :) onlar ne zaman yemek yese abur cubur çekmecesi kurcalanmaya başlıyor :))) nefis bir görüntü ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Bizde de öyle canım. Dizi başlamadan hemen önce yemek yemek lazım galiba.
      Teşekkür ederim güzel sözlerine.

      Sil
  3. http://pinarintarifdefteri.blogspot.com/ elllerıne sağlık canım...sevgılerımle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim yorumun ve ziyaretin için.

      Sil
  4. Kesinlikle katmere tercih ederim canım , harika görünüyor .
    Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de öyle. Chesecake i katmere tercih ederim ama Binnur Kaya öyle iştahlı yiyor ki canım çekmiyor değil.
      Teşekkürler Zeynep ciğim.

      Sil
  5. Sen de benim canımı istettin şimdi, ne olacak :))

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...