5 Aralık 2016 Pazartesi

SICAK,SIMSICAK MAHLUTA


Soğuk kış günlerinin vazgeçilmezi çorbalar. Kimi zaman tek başına bir ana yemek gibi,zaman zaman da sabah kahvaltılarında bir parça ekmekle mideler şenlenir.  Genel de pratik ve hafif olan tarifleri seçiyorum. Tabii ne güzel,ne farklı çorbalar yapanlar var biliyorum internet sayesinde ama eğer olur da denemek isterseniz Mahluta veya bazı yörelerde bilinen adı ile Mahulta.  



MALZEMELER

2 su bardağı kırmızı mercimek
yarım çay bardağı pirinç
1 büyük kuru soğan
1 limon suyu
5 su bardağı su
1 çay kaşığı kimyon
1 yemek kaşığı pul biber
1 çay bardağı zeytinyağ
Tuz

YAPILIŞI

Mercimek ve pirinci yıkayın. 5 su bardağı suda,tuz ve kimyon katarak koyulaşıncaya kadar kısık ateşte pişirin. Pişmeye yakın limon suyu ekleyin. Pişen mercimek ve pirinci, kıvamlı bir hale gelmesi için blendır ile bir kaç kez karıştırın. Çok pürüzsüz yapmanız gerekmiyor. 
Soğanı kıyın ve ayrı bir tavada zeytinyağında kavurun. Tavayı ateşten almaya yakın pulbiber ekleyin. Tenceredeki çorbanın üzerine gezdirin veya tabaklara çorbayı koyduğunuzda servis öncesi üzerine ekleyin.  
Afiyet olsun. 



5 yorum:

  1. Bizim buralarda mercimek çorbasının arapça adıdır mahluta.
    Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim gördüğüm mercimek çorbasına da pişirirken genelde;soğan,patates ve havuç ilave edilir ama bunun o pütürlü dokusunu ve soğanın üzerinde servisini çok seviyorum. Aslında bir çeşit mercimek çorbası evet.
      teşekkür ederim yorumun için

      Sil
  2. Canımm merhaba, ben dün bu nefis çorbayı yaptım da sana da haber vereyim dedim, harika oldu valla,tarif için teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ay çok sevindim yapıp da beğenmene nehircce. Beni hep iyi yönde motive ediyorsun. Çok teşekkür ederim.

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...