19 Şubat 2017 Pazar

ADAÇAYLI BARBUNYA



Barbunya, tatlı ve kremamsı kıvamı ve lezzeti sebebi ile sofralarımızda zeytinyağlı olarak yeri her zaman hazır olan yemeklerden. Menü hazırlanırken ya taze fasulye yada barbunya listeye yazılır. Bundan şikayetim yok benim. tam tersine çok severim ama bu şekilde pişirmek barbunyaya bambaşka bir kişilik katıyor. Klasik barbunyanın yanında biraz daha favalı bir tarzı var. 

MALZEMELER

500 gr barbunya
4 diş dövülmüş sarımsak
3 adet defne yaprağı
Bir avuç adaçayı
Servis için de zeytinyağ

YAPILIŞI
Barbunyaları tencereye alın ve üzerini 2 parmak geçecek kadar su ekleyin. Sarımsak,defne yaprağı ve adaçayını da tencereye koyun. Kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp kapağını kapatın ve 40-50 dakika boyunca kaynatmaya devam edin. Pişen barbunyaların içinden adaçayını çıkarın ve tencerede soğumaya bırakın. Ilıkken servis için tabaklara alın, çıkardığınız adaçayı yapraklarını da ekleyin ve üzerine bolca zeytinyağ gezdirin. Ben küçük bir tavada zeytinyağını iki diş hafifçe ezilmiş sarımsak ve birkaç adaçayı ile harlı olmayan ateşte 1 dakika kadar çevirdim ve tabaktaki barbunyanın üzerine gezdirip karıştırdım.  Afiyet olsun

Not: Barbunya pişirirken kabuklarının sertleşmesini önlemek için tuzunu piştikten sonra ekleyin. 











Kaynak: Jamie

6 yorum:

  1. nasıl da lezzetli görünüyor :) yapmayı planladığım tarif defterime ekleyeceğim, teşekkürler :)
    takipteyim, sevgilerle...
    http://hgkgunlukleri.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. umarım beğenirsiniz

      Sil
  2. Barbunyanın zeytin yağlısı gerçekten lezzetli olur elinize sağlık tariflerinizin hepsi sevilen tatlar elinize sağlık takipteyim .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim yorumunuz için. bazen bilinen tatlara farklı dokunuşlar yapmak damak ta hoş sürprizler yapabiliyor.

      Sil
  3. Aslında böyle ufak dokunuşlarla klasik pişirme şekillerinin dışına çıkmak o yemeği bıkmadan aynı iştahla yememizi sağlıyor. Bir ada çayı kimbilir bildiğimiz barbunyayı ne kadar değiştirdi. Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  4. Klasik haliyle barbunyayı pek de arayan bir insan olmadım hiç. Belki de sık ve aynı şekilde tüketildiği için. Zeytinyağlı dediniz mi ya taze fasulye ya barbunya mutlaka sofrada olur. Bu barbunya ya tamamen farklı bir dokunuş katıp bambaşka bir lezzete dönüştürüyor. hele meze kültürü olanlar için bence sofrada oldukça popüler olur. Teşekkür ederim yorumunuz için.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...