26 Aralık 2017 Salı

ESKİYE DÖNÜŞ



Uzun zaman oldu aslında benim bu beyaz eşyaların soğuk görüntüsünden sıkılıp da ne yapsam diye düşünürken kendimi evde kumaşları karıştırırken bulmam. Tam olarak nasıl birşey istediğimi bilmesem de gördüğümde anlarım hissiyatında olmam da ilk değil. Biraz doğal görünsün,keten yada pamuk olsun diye düşünürken aslında acı gerçek birçok kumaşın sentetik karışıma döndüğünü geç de olsa gördüm. Baktım gönlüme göre işte bu diyemiyorum evdeki zulayı karıştırdım. İlk fotoğraflardaki kumaşla bulaşık makinesinin ölçüsünü aldım ve biraz büzgü istediğim içinde ölçüden daha geniş olacak şekilde kestim kumaşı. Kumaşın geçeceği mekanızma ne olur ne olur derken Koçtaş da hazır şekillendirilmiş farklı çaplarda ahşap çubuklar takıldı gözüme. Ağırlıkla esnememesi için biraz daha kalın olanını seçtik ve kumaşın içinden bıraktığım payla çubuğu takıverdim. Diğer zor kısım çubuğu mutfak tezgahına sabitlemek oldu ki o da deneme yanılma ile ucu kancalı vidalar ile oldu. 







Bir süre sonra aşağıdaki kumaşı bulunca bir de ondan yapıverdim örtü. Şimdi yıkamak için çıkardığımda sanki orası çıplak kalmış gibi geliyor ve beyaz eşyanın görüntüsü beni eskisinden daha fazla rahatsız ediyor. 
























Benim gözüm çok alıştı ama oradan bakınca nasıl görünüyor bilmiyorum? Düşük maliyetle bana göre büyük bir değişim oldu ne dersiniz? 








8 yorum:

  1. Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim güzel yorumun için.

      Sil
  2. Eskiden bizimde böyleydi. Lavabonun olduğu yerde mutlaka perde olurdu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değil mi? Bir ip takılıverirdi kumaşın içine,Köşelere de birer çivi ne güzel oluyordu. Benim anneannemin evinde de vardı. onu hatırlıyorum baktıkça sanki.

      Sil
  3. Bence çok güzel olmuş...
    Sanki bir romantiklik gelmiş mutfağa ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Modern çağın teknolojisinden uzak kalamayıp üzerini örtmek daha pratik. Haklısın daha bir romantik hava verdi.

      Sil
  4. Çok beğeniyorum dekorasyonunuzu. Benim de mutfak dolaplarımda bir boşluk var orayı buna benzer bir örtüyle kapattım ama nasıl sabitleyeceğimi bilemediğim için alelade tutturdum. Sizin bu kancalı vida işini çok beğendim arayıp bulacağım mutlaka, teşekkürler 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Belki de birçok insanın aksine benim zevkim de zaman içinde oturdu,şekillendi, yer yer değişti. En son bu şekli aldı ama bu nereden baksam 15 yıllık bir süreç. Ben bu aralar boşlukları böyle basit ve kolay bir şekilde değerlendirmeyi seviyorum. asıl üzerinde değişiklik yapmaya müsait olması. perde olayı da bunu kolaylaştırıyor. seçeceğiniz kumaşa veya renge göre mekanın havasını değiştirebiliyorsunuz. Vidaları bulmak çok kolay her nalburda vardır. zaten yapı marketlerde kesin vardır.
      Teşekkür ediyorum yorumunuz için.

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...