18 Ekim 2012 Perşembe

Kerevizli Mercimek Çorbası


Başlık kerevizli mercimek çorbası fakat kerevizi asla yiyemeyen biri olarak benim yaptığım çorba da kerevizin  "K" si bile yok. Sizin kerevizle bir probleminiz yoksa koyabilirsiniz. 
Havalar yazdan kalma gibi olsa da bizim evde çorba sık tüketilir. O nedenle farklı çorbalar yapmayı severim. Bu tarif de oldukça doyurucu ve yemek gibi aslında. Genel de erişte ile yapılan mercimek çorbasına alternatif olabilir. Bu kez aklıma gelmedi ama bir dahakine içine biraz havuç koyarak deneyecegim. Üzerine mutlaka bol limon ve yanına biraz kızarmış ekmekle kışın soğuk günleri için ideal bir yemek olur. 

Malzemeler

1 su bardağı yeşil mercimek
4 dilim çemensiz pastırma(isteğe bağlı)
7 su bardağı tavuk suyu veya su
1 kuru soğan
2 diş sarımsak
2 adet kereviz sapı
1 çay bardağı makarna
1 limon suyu
1 yemek kaşığı un
taze nane
tuz,zeytinyağ

Yapılışı

Mercimeğin üzerine 4 parmak geçecek kadar su ekleyip tuzunu ilave edin ve mercimekler yumuşayana dek pişirin,ardından suyunu süzün. Kereviz sapını ince olarak, pastırmayı da şeritler halinde kesin. Soğanı yemeklik doğrayıp,sarımsağı incecik kesin.
Bir tavaya zeytinyağ ekleyerek soğanı,sarımsağı ve pastırmayı sürekli karıştırarak kavurun. Kereviz sapını ekleyin ve kavurmaya devam edin. Makarnayı da ekleyip bir miktar daha kavurun ve tavuk suyunu ilave edin. En son haşlanmış mercimeği ekleyerek kapağı kapatın ve kısık ateşte 15 dakika pişirin.  
Un ve limon suyunu 1 yemek kaşığı su ilavesi ile bir kapta iyice karıştırın. Çorba suyundan kaşıkla üzerine ekleyip çırpmaya devam edin. Kaynamakta olan çorbaya yavaş yavaş ekleyin. 5 dakika daha karıştırıp tencerenin altını kapatın. 
Çorbayı 5 dakika dinlendirdikten sonra kaselere paylaştırın ve nane yaprakları ve limon ile servis yapın. 
Afiyet olsun. 






Tarif: Aydan Üstkanat
Yap+Ye=Mutlu Ol






2 yorum:

  1. Canım değerli ve çok faydalı yorumun için buradan da teşekkür etmek istedim :) sağolasın...Tarife gelince bu kış muhakkak yapılmalı denenmeli bencede.ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Tesekkur ederım canım. Umarım biraz olsun yardımcı olabilirim. Aklıma geldikçe seninle paylaşırım yine. Sevgiler.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...