2 Ekim 2012 Salı

Yol Ayırımı



Son post dan beri akıp giden bu zamanda günlerim çocukların
gözyaşları,çığlıkları,eşyalar,dosyalar,evraklar,korkular,endişeler,kırgınlıklar,öfke patlamaları ile geçti. Yoruldum,çok yoruldum. Her yıla bu ağlamalarla başlamaktan,yaptığınız iş hakkında zerre kadar fikri olmayan insanların işinize karışmalarından,çocuklarını okulda unutan velilerden,her çocuğu para kaynağı olarak gören idarecilerden yoruldum. 13 yıldır yaptığım anaokulu öğretmenliğinden vazgeçerek OKULLAR AÇILDIKTAN SONRA YAPILAN TAYİNLER ile evimden 30 kilometre uzaktaki bir lisede branş öğretmeni olarak göreve başlıyorum. 
Ne hissediyorum?
Mutluyum,heyecanlıyım,korkuyorum ve son 1 yıldır çalıştığım okuldan ayrılacağım için sanki içim biraz buruk. Farkında olmadan nasılda alışmışım okuluma. OKULUMA. Bu kelimeyi telaffuz etmem bile aylar almıştı. Bir türlü ısınamamıştım. Planladığım hiçbirşeyi yapamamıştım. Hatta istediğim,düşündüğüm ne varsa tam tersi oluyordu. Sanki etrafta kameralar vardı ve biri çıkıp el sallayın diyecek gibiydi. O kadar gerçek dışı.  Ama şimdi... 
Ayrılırken üzülüyorum. 
Seçtiğim bu yeni yolun benim için hayırlı olmasını umuyor ve diliyorum. 
Bloğumda ki bu ilgisizliğin tüm suçlusu işte bu sürede yaşadıklarım. Bırakın bloğa tarif koymayı evde doğru düzgün yemek bile yiyemedik . Çünkü yemek yapacak bile gücüm yoktu. Anneciğim buna çok kızacaksın ama stresten bir kavanoz fıstık ezmesi ve bir büyük kavanoz Nutella yı kaşık kaşık yedim bitirdim. Son zamanlardaki kaşıntılarımın nedeni  bunlar olabilir mi acaba? 
Neyse anlatmak iyi geldi. Herşey iyi olacak hissediyorum. Ve en kısa zamanda iş hayatımı yoluna koyup, ders programımı aldığımda ( bu arada programın fazla yoğun olmamasını umut ediyorum) çok özlediğim hobilerime,kitaplarıma ve mutfağıma geri döneceğim. 

Bana şans dileyin lütfen. 






Görsel:forever-live-laught-love




14 yorum:

  1. Lilacım, dilerim her şey istediğin, ümit ettiğin gibi olur. Şansın ve yolun açık olsun ..

    YanıtlaSil
  2. Dilerim hersey gonlunce olur,Allah yardımcın olsun .sevgiler^_^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Füsun ve Yasemin ciğim. İyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim.

      Sil
  3. Kolay değil onca yılın alışkanlıklarını bırakmak.Ama öğretmenlik çok güzel ;her kademesinde ayrı tat her türlü olumsuzluğa rağmen.Kolaylıklar,bol şans ve başarılar diliyorum.On yıllık emekli bir öğretmenden selam ve sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ziyaretiniz ve yorumunuz için teşekkür ederim. Mesleğimi çok seviyorum fakat anaokulu öğretmenliği çok yıpratıcı. Sizden çok şey götürüyor. Uzun vadeli düşündüğümde emekliliğe kadar yapabileceğim bir iş değil. Herşeyi layıkı ile yapmak lazım nede olsa. 50 yaşında benim o çocuklara ne faydam olur. O nedenle yan alanıma geçmeye karar verdim. Umarım emeklilik bize de nasip olur. Sevgiler.

      Sil
  4. Canım benim herşey dilediğin gibi olur inşallah... Yeni görev yerin hayırlı olsun. Bekliyoruz seni ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim iyi dileklerine. Sevgiler.

      Sil
  5. inşallah hakkında hayırlısı olsun,ana sınıfı öğretmenliği çok zordur,yağız'da anasınıfına gidiyor,bizzat gözlemliyorum tam bir sabır işi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısın çok sabırlı olmak lazım fakat artık yaşım ilerledikçe daha zor gelir oldu o tempo. Dilerim bundan sonrası iyi olur. Teşekkür ederim desteğin için.

      Sil
  6. Canım başarılar diliyorum.Başarıcaksın inanıyorum.

    YanıtlaSil
  7. kesinlikle mutlu olacaksın, buna inanıyorum. darısı benim başıma...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim arkadaşım. Umarım senin için de ne iyiyse o olsun.

      Sil
  8. Iyi ve olumlu dusundukce evren de bize yansittigimiz enerjileri yolluyor..yani hediyeler sunuyor

    Emin ol isil isil gunler seni bekliyor, oyle dusun ve olsun..

    Siteni yeni kesfettim ve izleyicn oldum

    Benimkine de seni beklerim www.mugekokluatik.blogspot.com

    Sevgiler

    Ates boceginin annesi

    YanıtlaSil
  9. Ziyaretin ve yorumun için tesekkur ederim. Hoşgeldin. Yazdıkların çok doğru. Ben de her zaman buna inanırım. Belki de o yüzden olaylar karsısında dayanma gücümüz artıyor.En kısa süre de ben de seni ziyaret edeceğim.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...