13 Kasım 2012 Salı

Tiramisu


Neden hindi gibi düşünmek derler acaba? Hindilerin düşünceli görünen bir davranışları mı var ki? Neden mi soruyorum? Çünkü ben de haftasonu denildiği üzere hindi gibi düşündüm. Önce pasta yapmayı istedim. Neli yapabilirim,nasıl olsun derken uzuuuuuun zamandır  tiramisu yapmadığım aklıma geldi. Tamam dedim. O zaman tiramisu yapılacak. Dolapta pastaya lazım olursa diye aldığım rulo gofretler vardı. Onları da pastanın etrafına dizmeye karar verdim. 




Pastanın kremasını yapıp ılınması için beklerken ,hiçbir fonksiyonu olmadan garip garip banyoda çamaşır makinesinin üzerinde duran ve içinde sözüm ona "banyo tuzu" olan kalp şeklinde bir şişem vardı.
( Ne uzun bir cümle oldu)




 Hazır düşünürken bir de bundan ne olur acaba? diye düşünmeye başladım. Veeeeeeee banyo tuzunu çöpe döküp şişeyi temizledim ve evdeki artık danteli şişenin boynuna bağlayıp içine de sardunyalarımın çiçeklerinden kesip koydum. Sanki şimdi daha güzel oldu. 





Bu arada ılıyan pastanın kreması sürülüp, gofretlerle süslendikten sonra soğuması için dolaba kalktı. Ben de evde anlamsızca duran başka eşyalar var mı diye incelemeye başladım. 
Sırada koyu kahverengi olan telefonluğu beyaza boyamak var. Elimi çabuk tutabilirsem belki bir iki güne bitirebilirim. Hadi bana kolay gelsin. 




TİRAMİSU

Malzemeler

2 yemek kaşığı nescafe
1 çay fincanı sıcak su
1 yemek kaşığı toz şeker
1 hazır pandispanya

Krema malzemeleri

1 litre süt
1 yumurta
3 Türk kahvesi fincanı tozşeker
3 Türk kahvesi fincanı un
400 gr labne peyniri

Yapılışı

Süt,şeker,un ve yumurtayı karıştırın. Koyulaşıncaya kadar pişirin. Altını kapattıktan sonra labne peynirini ekleyin ve mikserle çırparak pütürsüz olmasını sağlayın. Ilınması için bekletin.  
Bir fincanın içinde nescafe,sıcak su ve şekeri karıştırın. Hazırladığınız karışım ile kekin önce bir parçasını ıslatın. Hazırladığınız kremanın yarısını ılıkken, ilk katın üzerine sürün. Kekin diğer yarısını da üzerine kapatıp kalan kremayı sürün. Kahve ile süsleyerek soğuması için bekleyin. Oda ısısına geldiğinde bozdolabında soğutun. 


Not: Pasta tabağının kremayı sürerken kirlenmemesi için Martha dan öğrendiğim birşeyi yapıyorum. Kek ile tabağın arasına dikdörtgen şeklinde yağlı kağıt veya alüminyum folyo parçaları koyuyorum. Ve pastanın süslemesi bittikten sonra dikkatlice kağıtları çekip çıkarıyorum. Bu sırada bir miktar krema tabağa bulaşırsa nemli bir peçete veya kağıt havlu ile temizlenebilir. 




Afiyet olsun. 

12 yorum:

  1. tebrik ederim,öyle şık bir sunum ki özendim gerçekten.
    google readerda fotoyu ilk gördüğümde tiramusuyu bambu bir kase içinde zannettim ama daha güzeli o bambu sandığım gofretlermiş:)
    vazo da çok daha hoş olmuş dediğiniz gibi.
    telefonluğu da merakla bekliyorum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim güzel yorumunuz için. Telefonluk için bir hafta daha gerek.

      Sil
  2. çok çok severim bu tatlıyı. valla üşenmesem gelirdim bir tabak
    istemeye ama rejimdeyim :)
    üstelik çok ta battaniye içindeyim :)
    okul sonrası her gece böyleyim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gel arkadaşım. Kapıdaki köpekler olmasa ben gelirim.

      Sil
  3. Wuuww, süperr. bayılırım tiramisuya. Gofretler ne güzel olmuş, denenecek. Kalp şişe kesinlikle böyle daha güzel olmuş.Sardunyanın rengide pek güzel :)

    YanıtlaSil
  4. Canım enfess görünüyor ellerine sağlık... Ayrıca tabağın kirlenmemesi için yaptığın yöntemide deneyeceğim teşekkürler.Bir de kalpli kavanozun aynısını mudodan almıştım yıllar önce nikah şekerlerim karton papatyalardan oluşuyordu ben de bir demet koydum içine yıllardır o şekilde saklıyorum seninki de harika olmuş...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler canım. Demek bu şişe Mudo da da satılıyordu. Şaşırdım. Zira ben bunu semt pazarından 1 tl ye almıştım.

      Sil
  5. Çok ince ve zarif bir insansın canım. Bravo doğrusu, ellerine sağlık. Şişe de çok güzel olmuş, pasta da ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim canım. Ne kibar bir yorum yazmışsın.

      Sil
  6. içinde kahve olduğundan mıdır nedir?bilmiyorum en sevdiğim tatlılardandır (tatlıyla pek aram yoktur,azıcık ucundan:)çok şık bir sunum olmuş,ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok baygın ve kreması ağır olmadığı için tramisuyu ben de seviyorum.

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...