6 Aralık 2012 Perşembe

Favori Salatam



Bir süredir, önceki bir postum da bahsettiğim üzere akşam yemeklerinde daha çok salatalar tüketiyorum. Doyuyor muyum ? "Hayır" Aç mıyım ? " Eveeeeet" Yani sonuç; belki daha sağlıklı ama MUTSUZUUUUUUM . 
İnsan yerken mutlu olur mu? Ben oluyorum. Değişik tatlardan,güzel yemeklerden hoşlanıyorum. Bunları yerken de mutlu oluyorum. Çok şükür şu zamana kadar diyet yapma gibi bir ihtiyaç içine girmedi ama...İşte o ama dan sonrası. Tartının ibresi soğuk bir günde hiç tahmin etmediğim rakamlar üzerinde gezinince ben de şu meşhur Tibet rahipleri gibi beslenmeye başladım. Laf aramızda Şu Tibet rahipleri ağızlarının tadını hiç bilmiyorlarmış. İnsan şuncacık hem de yağsız tuzsuz yemekle nasıl doyar. Minyon olmalarının nedeni bu olabilir mi acaba?
Elin rahibi hakkında bu kadar dedikodu yaptıktan sonra gelelim favori salatamın tarifine. Farkındaysanız artık poğaça,pasta,kurabiye tarifi yerine salata tarifi veriyorum. Neyse aslında çok lezzetli ve yapımı da bir o kadar kolay bir salata. Eğer ben şu diyeti ( pardon sağlıklı beslenmeyi) bırakıp mutlu günlerime geri dönsem de bu salata hep favorilerimden biri olacak. 

PANCARLI BULGUR SALATASI

 2 adet pancarın üzerini aşacak kadar su koyup haşlayın. Kabuklarını soyun ve küp doğrayın. Derin bir kaba alıp üzerine bir su bardağı su ve yarım limon sıkın  yarım saat bekletin. Pancarları süzün ve suyunu biraz ısıtın.
Bir su bardağı bulguru derin bir kaba alıp üzerine ılık limonlu pancar suyunu ekleyin. Üzerini kapatın, bırakın 10 dk kendi kendine şişsin.

Taze nane, taze kişniş , taze maydanoz ve bir tutam reyhanı da ince ince doğrayın. İsterseniz biraz taze soğan da ekleyebilirsiniz ama böyle çok güzel oluyor,ben eklemiyorum. 6-7 adet kornişon turşuyu küçük küpler halinde kesin. Suyunu çeken bulgurun üzerine pancarları, turşuyu,tüm bu yeşilliği,tuz ve biraz limon suyunu ekleyip karıştırın.  
 Bakmayın benim salatamın böyle karmakarışık göründüğüne. (Annem daha doğru düzgün sunsaydın diye kızacak biliyorum ama "Affet anneciğim") Gün ışığı geçmeden iki arada bir derede acele ile çektim. Şimdi bakıyorum da "Şu örtüyü koysaymışım,bu tabağa alsaymışım,bu taraftan çekseymişim "diyorum. 
Ben bu salatayı daha çooook yaparım. Bir daha kine daha özenli çekerim söz. 

Afiyet olsun. 








Tarifin Orjinali: Aydan Üstkanat

15 yorum:

  1. ellerine sağılık canım ,salata aramadığım bir şey,her halde mutsuzluktan korkuyorum ,ihtiyacım var mı böyle bir şeye...hem de çok ,ne yazık ki yılların ilaçları (bir yerini düzeltse de ,bir yerini bozuyoru)damgasını koydu,takmıyorum kafaya aklıma geldikçe ne kadar zamanda bu yağları toplamak için uraştım,ne yazık ki bende kilo kışı geçirmek için güzel bir avantaj,ayılarda gibi.Önemli olan sağılık canım,afiyet olsun .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklisin. Benim ki de aslinda saglık için. Çünkü arttik hareketlerimin kisitlandigini fark ediyorum. Bu aralar hamur işine ağırlık verdim. İste de maalesef ne bulursam yediğim için durum bayağı kötüydü. Dal gibi olmak niyetinde değilim ama biraz da sporla bir kaç kilo verip hafifletme iyi olacak.

      Sil
  2. bende bugüne kadar hiç diyet yapmadım aksine hep kilo almak istedim.allah sana kolaylık versin.salatana ve rengine bayıldım,eline sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu yasıma kadar ben de aynen oyleydim ama hatamı biliyorum ben. Uzun zamandır hiç sağlıklı beslenmedim. Simdİ o günlerin yükünü atmaya çalışıyorum.
      Salata pancar sayesinde rengi ile göze,lezzeti ile de damaklara hitap ediyor aslında.

      Sil
  3. sagol canim benim,insallah yoktur,nursenin yorumu yorum formumda gorundu seninki de tabiki.ama daha bilemem sorun olurmu...olmasin olmasin dua et.
    neyse salatana bayildim bu arada rengin guzelligine bakarmisiniz,ellerine saglik sevgilerle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım. Umarım sorun bir daha tekrarlamaz.

      Sil
  4. yarın iki arkadaşım gelecek. keşke dün gece görseydim bu yazını.
    pazardan alırdım ama kesin deneyeceğim. bu arada benim blogta senden bir ricam var :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En kısa zamanda yaparım arkadasım. Rica ne demek.

      Sil
  5. Salata hiçte karışık değil. Çok güzel görünüyor. Hem de sağlıklı. İlk fırsatta deneyeceğim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hosgeldin. Yorumun için teşekkür ederim.

      Sil
  6. Bu salatayı denemezsem en başta o muhteşem renge ayıp olur. Kesinlikle yapacağım, nasıl olduğunu yazarım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunu merakla bekliyorum. Umarım beğenirsin.

      Sil
  7. Bittim renge.. Yeme de bak bak dur . Kesin deneyeceğim ben bunu. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  8. pancar severim çok,
    seveceğim bir salata bu,
    eline sağlık:)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...