27 Şubat 2013 Çarşamba

Zaman


Zaman su gibi akıp geçti. Daha dün gibi ne yazsam?,nasıl yazsam?,kim okur? dediğim günler. Ama oldu işte. İlk yazımı yazdığımdan,yayınla tuşuna bastığımdan bu yana 1 yıl geçti. Kaç kişi ziyaret etmiş,kaç üye olmuş diye durmadan gidip bakar,çocukça sevinirdim. İlk üyem canım annem olmuştu,sonrada sevgili kardeşim. Sonrası kendiliğinden geldi. Şekilden şekle soktum sayfayı. Evirdim,çevirdim,boyadım. En sonunda bu halini buldum. Bazen arka arkaya yazılar,resimler yayınladım,bazen de ihmal ettim. Ama elimden geldiği,vakit bulabildiğim kadar beğendiğim,içime sinen özel şeyleri koymaya çalıştım sayfama. Bu sürede beni takip ettiğiniz ve yorumlarınız ile beni yalnız bırakmadığınız için sonsuz teşekkürler. 
Bugüne ben de özel birşeyler yapmak istedim. 









Mumu benimle birlikte üflermisiniz? 






PROFİTEROL

40 gr tereyağını ve 200 gr suyu bir tencereye koyup kısık ateşte eritin ve içine bir kere de 130 gr unu ekleyin . Tencereyi kısık ateşte tahta kaşıkla hızlıca hamur kaşığın etrafına toplanıp pürüzsüz olana dek karıştırın. Ocaktan alıp biraz ılıması için bekletin ve 3 yumurtayı teker teker ekleyin ve mikserle hamurun pürüzsüzleşmesi için karıştırın. Krema poşetine hamuru alıp yağlı kağıt serili tepsiye ceviz büyüklüğünde hamurlar  sıkın. 190 dereceye ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin. Pişince fırın kapağı aralık bir şeklide tepsiye fırında soğutun. 
Krema için 60 gr un,280 gr süt ve 150 gr şekeri ve vanilyayı tencereye alın. Orta ateşte koyulaşana dek sürekli karıştırın. Altını kapatıp bir miktar ılıtın. Hamur toplarını ister alttan delerek krema torbası ile ister ortadan kesip kremayı kaşıkla doldurun. Üzerine hazır çikolata soslarından veya bir paket bitter çikolatayı benmari usulü eritip üzerine gezdirin. 

Afiyet olsun. 



21 yorum:

  1. ayy bayılırım ne güzel puf puf olmuşlar ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  2. yeni yasin kutlu olsun hayatim ne denir?;harikasin,profiterol sahane ellerine saglik,nice paylasimlara beraberce insallah,sevgilerle....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım canım.
      İyi dileklerin için teşekkürler.

      Sil
  3. Seni ve o güzel zevkini takip etmek harika... Nice nice yıllar geçirelim hep beraber...

    YanıtlaSil
  4. Profiterol ise her zamanki gibi çooook nefis görünüyor:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel yorumun için teşekkür ederim.

      Sil
  5. nice güzel yazılara inşallah canım :)
    profiterolda enfes gözüküyor, ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  6. mutlu bir yıl daha diliyorum , sana ve bloguna :) nice nice yıları kutlamak dileğimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Yasemin ciğim.

      Sil
  7. aaaa 1 yıl oldu mu??
    nasıl da geçmiş zaman..ama 1 yılda
    hadi ne zaman blog açacaksın diye sana dil dökmemi
    de unutma lütfen :))
    nice güzel yıllara devamını diliyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oldu yaaaa.
      Sen o kadar ısrar etmesen belki de hala açmazdım bu bloğu. Sayende canım. Teşekkürler.

      Sil
  8. bu tarihlerde blog açan ne çokmuş,herkes blogunun yeni yaşını kutluyor,5 gün sonra da bizim doğum günümüz :) nice nice yıllar ve paylaşımlar diliyorum,mumunu büyük bir keyifle üfledim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de onu fark ettim canım. Dilerim senin için de hayırlı ve uzun bir yayın hayatı olur.
      Yorumun için teşekkür ederim.

      Sil
  9. Nice senelere diyelim o vakit :) Profiterol de cok pofuduk pofuduk olmus..Afiyet olsun ;)

    YanıtlaSil
  10. Sayfana nice yillar ve basarilar diliyorum. Her paylasimina yorum yapmasamda sIkI takipcinim ve cok begenerek takip ediyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel yorumun ve desteğin için teşekkür ederim. Sevgiler.

      Sil
  11. nice mutlu paylaşımlara canım,aslında mumun hiç sünmesin.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...