10 Mayıs 2013 Cuma

Tatlı mı Tatlı


Bu pizzayı gördüğüm bir fotoğraftan esinlenerek yaptım. Evet yanlış okumadınız pizza. Tabii uzun bir süre;
 "tatlı pizza mı?"
?????
 :((
diye düşündüm. Neden olmasın dedikten sonra da krema yerine ne kullanabilirim? Hem de fazla kalorili olmasın derken bir pasta da kullandığım sütle kıvamı inceltilen lor peyniri kreması geldi aklıma. Az miktarda şekerle tatlandırarak onu krema yerine kullanabilirim dedim. 
Pizzanın hamuru için daha önce pide yaptığım hamur ölçüsünü kullandım. (Tarif burada)Olmadı hazır satılan şu (yanılmıyorsam) tortillalar eğer fazla tuzlu değilse olabilir. Yada az miktarda ekmek hamuru. 
Hamurdan bir parça alıp ince bir şekilde açtıktan sonra 230 dereceye ısıtılmış fırında 7-8 dakika pişirin ve ızgarada soğutun.  
Üzerine krema için 1 su bardağı tuzsuz lor peynirini rondoya koyun. İçine 1 kahve fincanı kadar süt ekleyin ve çırpın. Krema gibi pürüzsüz bir hal almalı. Çok koyu ise içine bir miktar daha süt ekleyip tekrar çırpın. Bu aşamada kremanın kıvamı size kalmış. (Ama çok inceltmeyin ki pişen hamurun üzerine sürdüğünüzde hamuru fazla ıslatmasın.) İçine 2,5-3 tatlı kaşığı kadar toz şeker ekledim ve tekrar çırptım. Biz az şekerli hafif seviyoruz ama sz damak tadınıza göre kremayı tadarak şeker ekleyebilirsiniz. Krema hazır olunca streçleyip dolaba kaldırın. 
Bu sırada kullanacağınız meyveleri temizleyip doğrayın. Mevsime göre farklı meyveler de kullanabilirsiniz. Ben bu kez sadece çilek ve muz kullandım. Pizza hamuru soğuduktan sonra kremadan kaşıkla alıp hamurun üzerine domates sos sürer gibi yayın. Miktar yine size kalmış. Üzerini meyve dilimleri ile süsleyin ve nane yaprakları ile serperek servis yapın. 
Afiyet olsun. 





Herkese şeker tadında bir haftasonu diliyorum. 








12 yorum:

  1. yaaaaa,çok güzelmiş ,süper fikir ,ellerin dert görmesin canım.

    YanıtlaSil
  2. Çok lezize benziyor elinize sağlık farklı olmuş

    YanıtlaSil
  3. Harika fikir. Nereden geldi aklınıza lordan kreme yapmak. Görüntü de cıvıl cıvıl hem de kolay gibi. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim İlhan Bey. Yıllar önce bir pastanın icinde eksi kremi kullanıyorlardı. Denemek istedim .nereden bulayım eksi kemayı? Hem de bol yağlı. Loru sütle kivamlandirip kullandım. Çok güzel oldu. Tabii eksi Kremali halini bilmiyorum. Muhtemelen daha güzeldir. O zamandan beri hafif ve sağlıklı bir krema ne olur diye düşünsem lor gelir aklıma.
      Pizza seklinde kolay ve hafif bir atıştırmalık oldu. Bir de tam buğdaylar yapınca hamuru vicdanım da hiç sızlamadı.

      Sil
  4. Çok yaratıcı bir tarif olmuş, çok da lezziz görünüyor.

    YanıtlaSil
  5. tatlı pizza iyi fkirmiş,görüntü de muhteşem.eline sağlık canım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eşimde aynısını söyledi. Yazın favori tatlımız bu oldu.

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...