2 Mart 2012 Cuma

dışarıda pideye son


Kimbilir kaç tane pide,lahmacun,lavaş tarifi denedim. Henüz diğerlerinde içime sinen bir sonuca ulaşamadım ama bu tarif ile artık biz dışarıda pide yemiyoruz. Pideciler bu sözüm size.


3 su bardağı un
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı zeytinyağ
1 çay kaşığı kuru aktif maya
1 çay kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz

Tüm malzemeyi iyice yoğurun. Hamurdan bezeler yapıp üzeri kapalı bir şekilde 1 saat dinlendirin. Hamuru kapalı kapta 3-4 gün buzdolabında bekletebilirsiniz.
Hamuru istediğiniz iç ile pişirebilirsiniz. Sucuklu,kavurmalı,peynirli veya kıymalı iç hazırlayın. Bezelerden birini avucunuzla rulo yapıp merdane ile pide şeklinde açın. Daha küçük bezeler ile minik pideciklerde yapabilirsiniz. Malzemesini koyup kenarlarını 1 cm kadar harcın içine doğru kıvıın. Her iki ucunu bastırarak köşeler hazırlayın.
Katladığınız kenar kısımlarına biraz ılık süt sürüp 230 derecede ısınmış fırında üzeri pembeleşene kadar pişirin. Fırından çıkınca pidelerin üzerine tereyağ sürüp dilimleyerek servis yapın.



Afiyet olsun.


Tarif Aydan Üstkanat Yap+Ye=Mutlu Ol kitabından



3 yorum:

  1. offf gece gece bu yapılır mı:)) sana inat yarın bende birşeyler yapacağım. çaya beklerim :)

    YanıtlaSil
  2. bu gece bende blogumda seni tanıtacağım. hazırlıyorum şimdi..italyan kurabiyesi gerçekten çok güzel oldu..

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...