20 Haziran 2012 Çarşamba

Duvarları Süsleyelim

Bu aralar kendimi aştım. İçimde bir resim yapma,bir boyama yapma isteği var. Kesmek,dikmek istiyorum. Buraya kadar sorun yok. Sorun önce hangisinden başlayacağım. Tut birinden başla değil mi. Ama yok işte tam elime bir şey alıyorum aklıma başka bir şey geliyor. Onu bırakıyorum. Hadi diğerini alıyorum sonra canım istemiyor. O bana bakıyor ben ona. Böyle bir ruh hali içindeyim. 


Geçen hafta telekonferans ile eğitime başladım demiştim. Aman Allah ım o nasıl bir eğitim. Öğrencilerin işi çok zor. Bir yaştan sonra insanın kafası almıyor. Ders dinlemeyi unutmuşum. Afakanlar bastı ruhum sıkıldı. Baktım vakit geçmiyor. Aldım karalama defterimi başladım liste oluşturmaya. Bayılırım liste yapmaya. Ne listesi olduğu hiç önemli değil. Alınacaklar olabilir,yapılacaklar olabilir,projeler olabilir,temizlik listesi olabilir. Yani aklınıza gelen her türlü şeyin listesini yapmayı  seviyorum. Böylece yapmam gerekenleri daha rahat görüyorum. Yaptıkça üzerini çizmeyi seviyorum. Böyle bir delilik hali vardır bende .Neyse öyle listeler yapmışım ki sonu yok. Yazdıkça yazıyorum. O an aklıma gelenleri sıra sıra not ettim. Şimdi nasıl mı bağlayacağım konuyu? Şöyle; Bunları yani aşağıda ki resimleri internette gezinirken gördüm. Duvarları farklı şekilde süslemeyi zaten severim. Bir de bu yapılanları görünce çok hoşuma gitti. Site de aslında sticker olarak resmini vermiş. Ben stickerların resmini çıktı alıp biraz büyüterek farklı şekilde yada iş yerimde kullanmayı düşünüyorum. Eğer çocuğunun odasını yada kendi sınıfını süslemek isteyenler varsa fikir verebilir. 


Şöyle bir düşününce su bazlı boyalar kullanılarak boyanabilir ve rahat silinir. Her yerde satılan birkaç çeşit duvar stickerları bir araya getirilebilir. Belki desenli veya renkli kağıtalara desenler çizilip kesilerek sakız yapıştırıcılar ile duvara yapıştırılır. Böylece çıkarıldığında duvarda iz bırakmaz. Belki bahçe veya terasta bir duvarda uygulanabilir. Her şekilde güzel olur bence. Odanın havasını değiştirmiş. 



























Görseller:roommatespeelandstick

8 yorum:

  1. Çocuk odaları ve anaokulları için ideal. Bayılıyorum bu tarz süslemelere.
    Bu arada liste takıntısı bende de var. İyiki de var:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet okulda ve odalarda daha iyi olur.Belki balkon ve bahçe duvarında da uygulanabilir.

      Sil
  2. ben bu duvar boyamayı yapmak istiyorum,ama boyalaı nasıl ,nereden alınır bilmiyorum,kışın bir pojeden diğerine atlarım bende,yazın sadece kitap ve blogda kalmaya karar verdim,sana kolaylıklar dilerim.Bende duvar resim çizimleri var ,rafetağı çifliği blogda yayınlayayım ,belki fikir olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben daha önce yaptığım soy ağacını duvara beyaz ahşap hobi boyası ile boyamıştım. Kullanımı kolay ve pratik. İstenirse kolayca da silinebiliyor.

      Sil
  3. çok güzel bunlar bayıldım.

    görüşmek üzere
    www.bakbuharika.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldin. Yorumun için teşekkür ederim. Hemen bloğuna bakıyorum. Sevgiler.

      Sil
  4. Demek ki liste takıntısı bayanlar da hep var:)
    Listelediğim not kağıtlarım hiçç bitmez benim de.Yaptıkça üzerini çizmek de ayrı bir keyif değil mi?:)

    Stickerlara bayıldım.Hele bulutlar çokk güzel.Uygulamayı düşünüyorum ama bulut sticker'ı nerden bulsam kendim mi yapsam diye düşünüyorum.
    Bir de çıkarıldığın da duvarı bozmayan sakız yapıştırıcılardan bahsetmişsin.O nasıl bir şey?
    Paylaşım için teşekkürler canım,çokk güzeller:)
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yalnız olmadığıma sevindim. Listelerin biri biter biri başlar ben de . Haklısın üzerini çizmek ayrı bir keyif.
      Kendin yapabilirsin. Beyaz -mavi renk A4 kullanabilirsin. Yanılmıyorsam Eva sünger denen ince süngerimsi dokulu kağıtlar var. Aslında ince sünger ile kağıt arası bir dokuya sahip ve kalıcı. Onları da kullanabilirsin. Kırtasiyelerde satılıyor. Fiyatı da çok uygun. Sakız yapıştırıcılar ince bir pakette satılıyor. Ben Uhu markalı olanı almıştım. Pakette iki jelatin arasında küçük küçük sakızlar şeklinde bütün olarak bulunuyor. İstediğin büyüklükte kullanabilirsin. Hiçbir şekilde duvarda iz bırakmıyor.
      Sevgiler.

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...