19 Haziran 2012 Salı

Pekmezli Kek


Az şekerli,karanfil ve tarçın kokulu hafif bir kek yaptım bugün. Fırından gelen kokular tüm evi sardı. Yanına bir top vanilyalı dondurma ile yaz sıcaklarında hafif ve lezzetli bir tatlı oldu. 

Gerekli Malzemeler

1 su bardağı tam buğday unu
1,5 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı hindistan cevizi
1/4 tatlı kaşığı toz karanfil
1 su bardağı kuru üzüm
1/2 su bardağı oda ısısında tereyağ
1/2 su bardağı toz şeker
2 yumurta
1/2 su bardağı pekmez
1/2 su bardağı iri çekilmiş ceviz veya fındık

Dikdörtgen,kare veya yuvarlak fırın kabını yağlayıp dibine yağlı kağıt serin. Un,kabartma tozu ve baharatları bir kaba eleyin.Kuru üzümleri başka bir kapta 1 yemek kaşığı un ile harmanlayın. Bu sayede kek karışımının dibine çökmez. Tereyağ ile şekeri krema kıvamına gelene dek çırpın. Yumurtaları ekleyip karıştırın. Pekmezi ilave edin. Kuru malzemeleri de ekleyip hepsini karıştırın ve yağladığınız kalıba aktarın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakikadan sonra kontrol ederek 30 dakika kadar pişirin. Soğuyunca ters çevirip dilimlere veya kalıplarla kesip servis yapın. 







Kontrol ederek pişirin diyorum çünkü fırınların pişirme süreleri birbirinden farklı olabilir. Benim kekim 20 dakikada pişmişti. Fazla pişirirseniz kekiniz kuru olur. 20 dakikadan sonra bıçakla pişip pişmediğini kontrol edin. 
Yanında meyve salatası,krema veya dondurma ile ,üzerine tarçın serperek servis edebilirsiniz. 





Tarifin orjinali: Sihirli tatlar

10 yorum:

  1. oooo geri döndün demek tatlı cumacm, tariflerini özlemiştim. bunu da perşembe deneyeceğim.ama aklıma bişi takıldı. un miktarı çok az değil mi?? sonra nasıl fırın kabına koyayım. bu miktarda malzeme için küçük bir kap gerekir sanırım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Un miktarı az ama bu zaten bildiğimiz keklerden farklı bir dokuya sahip. İnce bir kek. Küçük kare veya küçük dikdörtgen borcama dökebilirsin. Ben oval borcam kullandım ve yuvarlak kurabiye kesicilerle kesip servis yaptım. Bir kısmını da ince pasta dilimi gibi üçgenler şeklinde servis ettim. Üzerine de dondurma. Yanına mutlaka servis ederken krema,dondurma veya meyve salatası yap bence. Lezzeti daha güzel oluyor.

      Sil
  2. tam bir vitamin deposu :))
    ellerine sağlık canım...
    kocaman sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet canım. Yağı az,tam buğday unu ve pekmez ile vicdanı rahatsız etmeden yenebilecek bir kek.

      Sil
  3. Olamaz simdi bayilacagim bu nasil bir guzelliktir yaaaa :((

    YanıtlaSil
  4. harika görünüyorr:)
    bir dilim alsam olur mu ki;)
    ellerine sağlıkk canım.
    sevgilerimle..
    :)

    YanıtlaSil
  5. Ben bunu kaçırmışım. Tam benim damak zevkime uygun bir tarif, kesin deneyeceğim. Yazlıkta annemle babam için yapayım hem onlar bayılır dondurmayla yemeye.
    Ellerine sağlık bu arada.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Oldukça hafif bir kek. Sağlıklı da sayılır. Aslında dokusu pek bildiğimiz kekler gibi değil. Şekeri az. Damak tadına göre arttırılabilir.Şimdiden kolay gelsin ve afiyet olsun. Umarım beğenirsiniz.

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...