18 Aralık 2012 Salı

Elimin Hamuru İle...


Bu aralar seramik hamuruna takmış durumdayım. Seramik kendimi bildim bileli merakım dır zaten. Hele şu dönen tabla üzerinde seramik yapmak. Bir gün ben de eğer bahçeli bir evim olursa bir odasına bu sistemi kurmak en büyük hayalim. Tüm gün elimi o çamurun içinden çıkarmam eminim ki. 
Kırtasiyeler veya hobi mağazalarında satılan hava ile temas edince kuruyan seramik hamurları ilgimi çekiyordu. Biraz yapılabilecekleri araştırdıktan sonra nihayet bir akşam aldım hamurumu ,  merdanemi,kalıplarımı,şekillendiricilerimi ve başladım yoğurmaya. O kadar iyi geldi ki anlatamam. Beğenmedim mi bozup tekrar yapıyorum. O kadar konsantre olmuşum ki çalan telefonu geç duydum. İlk yaptıklarım arkadaşlarıma yeni yıl hediyesi. Umarım beğenirler. Sanırım bir süre daha ellerim hamurlu olacak. Sırada seramikle yapmak istediğim çok şey var. Hamurun paket fiyatı çok uygun. Büyük ve küçük paketleri olduğu gibi beyaz ve doğal seramik rengi olanları da var. Şekil verdikten sonra oda ısısında yaklaşık 36 saatte kuruyor. Kuruyan kısımların rengi hafifçe gri renk alıyor. Ben hamura şekil verdikten sonra kalorifer peteğinin üzerine alta bir parça beyaz kağıt ile koydum. Bir gece de kurumuş ve taş gibi sağlam olmuştu. Sonra da yine akrilik boyalar ile renklendirilip verniklendikten sonra dış cephede bile kullanılabiliyormuş. Deneyip göreceğiz kısmetse. 
Ben duvar süsü ve magnet olarak kullanmak üzere üç çeşit yaptım. 
Magnet olarak kullanmak istediğim seramiklerin arkasına promosyon olarak verilen yada şu burger king, damla su v.b. bir süsü firmanın veya restorantların verdiği buzdolabı magnetlerinin öndeki reklam içeren yüzünün kağıdını soydum. Çünkü yüzey naylonumsu olduğu için belki silikonu tutmaz diye düşündüm. İstediğim şekilde kestim ve seramiğin arkasına yine silikon ile yapıştırıp kuruması için bekledim. İşte bu kadar basit. 

Baykuş magnet



Yağmur bulutu ve damlaları magnet



Ve deniz atı duvar süsü






5 yorum:

  1. seramik olayı öylesine güzel ki, ben boşuna mı
    yarım saatlik yere gidip duruyordum her hafta. sabret ,seneye bizim hoca burada da kurs açacakmış. benim de yaptıklarımın sırlaması bitmedi, dört gözle onları bekliyorum..

    YanıtlaSil
  2. eminim çok keyiflidir,yaptıklarında harika olmuş,emeğine sağlık.umarım bir gün hayallerin gerçekleşir..

    YanıtlaSil
  3. Çok zevkli gerçekten, zaman buldukça oynuyorum onlarla (keşke daha çok zaman bulabilsem).
    Senin yaptıklarında çok süper olmuş, ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  4. canım bunlar çok güzel olmuş...
    ellerine sağlık...
    hayallerinin gerçek olması dileğiyle...........

    YanıtlaSil
  5. ellerine sağlık çok yaratıcı ve güzel olmuş,en kısa zamanda denemeliyim diye düşündürdün.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...