21 Ocak 2013 Pazartesi

Atıştırmalık


Yarın tüm gün bizim öğrencilerin peşinde işletmelerini gezip stajlarını kontrol edeceğim. Bayağı bir enerjiye ihtiyacım var. Neyse ki bu aralar havalar güzel de dışarıda vakit geçirilebiliyor. Artık pek atıştırmalıklar yapamıyorum. Kurabiyeler,kekler,börekler yok. Onların yerine salata,meyve,tahıllar ve bol bol yulaf ezmesi. Ekmek çok çok az. O da tabii ki tahıllı veya kepekli ekmek. Hal böyle olunca seçenekler benim için daralıyor. Haftasonu yaptığım Muhammara benim fiiiiiiii tarihinde sık sık yaptığım ve o günden beri tarihin derinliklerinde kaybolmuş,unutulmuş bir tarif. Birden "Dur ben şu eskiiii tarif defterimi karıştırsam. İçinde ilginç birşeyler varmıdır acaba" diyerek sayfalarını karıştırmamla birden görerek hatırladım bu tarifi. Muhammara. Basit ve hızlı aynı zamanda çok güzel bir tarif bu Muhammara. Bir de şöyle incecik dilimlenmiş, kızarmış, tahıllı veya kepek ekmeğinin üzerine şöyle güzelce yerleştirip ağzınıza attınız mı...Mmmmmm. Benden söylemesi. 


MUHAMMARA

Malzemeler;
1 tatlı kaşığı pulbiber
1/2 tatlı kaşığı kimyon
100 gr ceviz
2 yemek kaşığı bayat ekmek içi
5 yemek kaşığı zeytinyağ
2 yemek kaşığı nar ekşisi
1 tatlı kaşığı biber salçası
2 adet köz kırmızıbiber
tuz

Yapılışı;
Ceviz hariç tüm malzemeleri rondoya koy ve karıştır. Cevizleri ekle 1 dakika kadar daha karıştır. Tadına bakarak tuz,kimyon ve biberini ayarlayabilirsiniz. Tabağa alıp üzerine nane veya maydanoz yaprağı ile servis edebilirsiniz. Yanında kızarmış ekmek ile de servis yapılabilir. İşte bu kadar kolay. 
Rondo da köz biber ve ekmekleri çektikten sonra diğer malzemeleri derin bir kapta kaşıkla da karıştırarak yapabilirsiniz. Cevizlerin biraz iri olması iyi olur. Hani "dişe gelsin" denir ya . İşte öyle. 
Afiyet olsun.  

11 yorum:

  1. Doğru söylüyorsunuz eskiden çok yapılırdı nedense son zamanlarda rağbette değil. Ben de çok severim ve hiç doymadan yiyebilirim. :)) O kısmı çok tehlikeli. Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Artık o kadar farklı ve lezzetli tarifler var ki sanırım eski bildiklerimizi uygulamaya fırsat kalmıyor.

      Sil
  2. güzel bir muhammara ya asla hayır diyemem,eline sağlık nefis görünüyor..

    YanıtlaSil
  3. Tam benlik bir tarif ... teşekkürler
    takibinizdeyim artık... bende beklerim
    http://neslihanmetin.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldiniz. Yorumunuz için teşekkürler. Hemen ziyaret ediyorum sizi.

      Sil
  4. muhammarayı köz biberli hiç denememiştim ama yakışacağı kesin elinize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Koz biberin lezzeti muhammaraya çok yakışıyor. Tavsiye ederim.

      Sil
  5. ellerine sağılık ,biraz versene ,daha kahvaltı yapmadım.Unuttum yazmaya ,canım,ortalıkta hırsız var ,sen adını tarifin tam ortasına koy,hırsızlanırsın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gel birlikte bakalım tadına. Senin blogunda okumuştum bu izinsiz alma konusunu. Görüntüyü bozar diye yazıyı kenara yerleştirmiştim ama haklisin daha da ortalamam lazım galiba. Teşekkür ederim uyarın için. Neden insanlar böyle şeyle tenezzül eder anlamıyorum. Güvenin yoksa neden blog acarsın o zaman. Baskalarının emegi üzerinden kar yapılır mı? İlginç insanlar.

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...