26 Temmuz 2017 Çarşamba

SUSAM HELVASI


Canınız tatlı mı çekti?, buzdolabının kapağını açıp raflar arasında yada her zamanki zulada ne var diye aranıyor musunuz? yoksa olanlar hiç istediğiniz gibi değil mi? Üzülmeyin. Tatlı krizine son. Evde susam ve pekmez varsa sorun yok. 

SUSAM HELVASI

1 su bardağı susamı hiç yağ koymadan yanmaz bir tavada güzelce kavurun. Aman fazla kahverengileşmesin. 1/2 çay bardağı pekmezi de yavaşça tavanın kıyısından ekleyin (kıyıdan, çünkü sıcak tavaya dökünce fokurdamaya başlıyor,elinizi yakmayın sakın) ve karıştırmaya devam edin ama ocağın altını artık kısın. Pekmez tüm susama iyice bulaşsın. 5 dakika yeter. Şimdi yağlı kağıdı büyükçe kesin. Bir kenarına doğru tavadaki pekmezli susamı kağıdın üzerine dökün. Yemek kaşığını hafifçe ıslatın ve tersi ile susam yığınını bir miktar düzeltin. Şimdi kağıdın diğer boş kalan tarafını elinizle hafifçe ıslatın ve susam yığınının üzerine kapatın. Ay! ne karışık anlattım. Yani kısaca susamları iki yağlı kağıt arasında merdane ile incelteceğiz. Islatmamızın nedeni de yağlı kağıda bazı susam tanelerinin yapışmaması. Bu arada biraz ılısın karışım ve yine ıslak bir bıçakla karışımdan dilediğiniz kalınlıkta ve şekilde parçalar kesin. Üçgenler,kareler yada dilimler olabilir. Size kalmış. İsterseniz soğuyunca kırın gelişigüzel olsun. Şimdi düz bir zemin üzerinde buzdolabına kaldırın ve soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz. 
Ben ince yaptığım ve ev de cehennem sıcağı olduğu için kısa zamanda eğiliyorlar. 
Afiyet olsun. 



















2 yorum:

  1. Yapımı ne kolaymış... Bak bunun içinde üzümde hayal ettim ben şimdi :)))
    Ellerine sağlık canım benim ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet oldukça kolay. Üzümle de güzel olur bak şimdi,bir sonra kini üzümlü deneyeyim. Çok teşekkür ederim.

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...