27 Temmuz 2012 Cuma

Lavanta ve Uyku


En sevdiğim koku lavanta kokusudur demiştim bir yazımda. Belki de o yüzdendir Alaçatı ya olan sevdam. Lavanta ve kekik kokan daracık sokakları ,taş evleri ile,herbiri dekorasyon dergisinin sayfalarını süsleyecek güzellikte ki cafeleri,restorantları,kahveleri. Gündüz saatlerinde dışarı çıksanız tepenizde kavurucu güneş ve sokak köpekleri eşlik eder size. Bu mu dersiniz Alaçatı. Niye methetmişler bu kadar? Dükkanların neredeyse büyük kısmı kapalı. Ama son bir şans akşam görelim derseniz. Omuz omuza yürümekten birbirinin ayağına basmamak için çaba sarfetmekten yorgun düşer, atarsınız kendinizi meydanda ki bir sokak kahvesine. Hava daha yeni karardıysa şansınıza bir iki sandalye boştur. Yoksa dolanır durursunuz dip dibe insanlarla. Ama gündüz o kovboy filmlerinde ki terkedilmiş kasabaları andıran görüntüsünden eser yoktur geceleri Alaçatı nın. Bence İzmirli ler çok şanslı. Bin arabaya yarım saat yada kırkbeş dakika sonra Alaçatı da yada Çeşme desin. O yüzden Alaçatı nın tadına varmak doya doya gezmek istiyorsanız yaz mevsimi tam gelmeden ve haftaiçi orada bulunmaya bakın. Giderseniz de Rasim Usta da Tas Kebabı ,İmren de dondurmalı irmik helvası,Köşe kahve de de sakızlı bir Türk kahvesi içmeden dönmeyin derim ben. 
Aslında bu yazının Alaçatı ile hiç alakası yok. Nerden geldiysem bu konuya. Ama çok özlemişim galiba. 
Koku demiştim. Yaz başında tüm dolapları ayıklayıp tabiri caizse didik didik ettikten sonra lavata keseleri dikmeye başlamıştım. Aman aman şeyler değil. Maksat dolaplar güzel koksun,evde ki kumaşlar değerlensin. Araya birsürü şey girdi. Artık yeter dedim bu kadar lavanta kesesi. Dolaplara bir güzel yerleştirdim,her açtığımda içim ferahlasın,çamaşırlar mis gibi koksun diye. Lavantalar tabii ki her gidişimde kucak kucak aldığım (gidenler bilir)Alaçatı da ki lavantacı amcanın lavantaları. Dikiş makinesini kaldırmadan bir de kendime uyku maskesi yaptım. Genelde takmam ama uykusuzluk çektiğimde yada yabancı bir yerde ilk kez uyumam gerektiğinde ihtiyaç duyuyorum. Göz maskesini yaparken iki kumaşın arasına biraz da lavanta taneleri serptim. Uykuya dalmamı kolaylaştırsın diye. 









7 yorum:

  1. göz maskesine lavanta taneleri koymak hiç aklıma gelmezdi :) Güzel fikir...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O kokular içinde uyumak harika oluyor. Tavsiye ederim.

      Sil
  2. Lavanta benim de en sevdiğim kokudur . Çekmecelerim türlü türlü lavanta keseleriyle doludur .
    Lavanta kokusu bana huzur veriyor ve rahatlatıyor .
    Çok şirin keseler dikmişsin , ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen bana da canım. Çok güzel duygular uyandırıyor. Yorumun için teşekkürler.

      Sil
  3. babamdan yeni bir fikir..o yapmış çünkü. yastığının içinde lavanta keseleri koymuş, her yattığında çok güzel kokuyor diyor. ben de ne zamandır koyacağım da bir olmadı. aslında tam zamanı..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kılıfın içine lavanta taneleri koymayı denemiştim ama kılıfları değiştirirken etrafa saçtım. O da son deneme oldu.

      Sil
  4. Süper olmuş , eline sağlık. Hele maskedeki kirpiklere bayıldım.:))
    Bu arada Buketcim babacığının fikrini çok sevdim :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...