2 Aralık 2012 Pazar

Peçete Halkalarım

Nihayet çözdüm. Hani şu kapasite dolması ile ilgili problemi artık çözdüm. Aynı durumu yaşayanlarda benim gibi araştırıp öğrenmişlerdir fakat yine de fikir olması için nasıl hallettiğimi yazmalıyım. 
Önce google ana sayfada sol üstte olan gmail yazısına tıkladım ve açılan sayfada ki formu doldurdum. Doğrulama için telefon numarası istendi ve telefona gelen doğrulama mesaj kodunu gerekli yere yazdıktan sonra hesap aktif hale geldi. Otomatik olarak, alınan gmail hesabını blogumun yazarı olarak aldı ve problem halloldu. Tabii durum burada yazdığım kadar kısa sürmedi. Ben başka başka yerlerden gmail hesabı açtım. Sonra onlara ulaşamadım. Ulaştıktan sonra bloga ekleyemedim falan filan. Neyse sonunda halloldu. 
Bu sinir harbi ile bilgisayardan uzaklaşmak istediğim zamanlarda kendime peçete halkaları yaptım. Çok kolay oldu. Ben aslında birkaç tur dönmesini planlamıştım fakat uygulama safhasında hoş durmadı ve halkaları tek tur yaptım.









İhtiyacınız olan şeyler; hobi marketten aldığım makara halinde bakır tel,küçük kerpeten ve istediğiniz şekil ve renklerde boncuklar. Belki kurdele de kullanabilisiniz. Gerisi sizin yaratıcılığınıza kalmış. 




Telin bir ucunu kerpeten yardımı ile bir yöne doğru kıvırdım ki boncuklar bu uçtan çıkmasın. Sonra açık olan uçtan boncukları dizin. 



Telin ucunda bir miktar kıvırma payı bırakıp diğer uçtaki kıvrılan kısmın içinden geçirin ve düz ucuda diğer ucun etrafından kıvırıp uçları birbirine kilitleyin. Halkalar hazır.  




Ben birleşim yerine bir de kurdele bağladım. 








12 yorum:

  1. Yeni gmail hayırlı olsun canım:)
    Bişeyi merak ettim.Blog ve gmail ayni şifreyle mi açılıyor?
    Benim ki ayni şifreyle açılıyor.Ve ben bir türlü şifrelerini ayıramadım.

    Bu arada peçetelikler çok ciciler:) Ellerine sağlık canım:)
    Ben gr.la satılan hazır tellerden alarak yapmıştım.ikili,üçlü,dörtlü arzuna göre keserek yapıyorsun. Fikir için benim bloğun hobilerim bölümüne bak istersen.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Evet canım. İkisi de aynı şifre ile açılıyor. Bu kadarını bile zor yaptıgım için ayırmak gibi bir ise hiç bulaşmadım.
    Bloguna baktım canım. Senin ki çok profesyonel olmuş. Elerine saglık. Bir daha kine senin yaptığın gibi yapacagım ben de.

    YanıtlaSil
  3. Eline sağlık. Çok hoş olmuş. Son günlerde de blog kapasite dolmasıyla ilgili ne çok sorun okuduk değil mi? Neyse halletmişsiniz geçmiş olsun. Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Haklisin bu aralar cogu kisi bu konuyla ilgili bir mağduriyet yaşıyor. Umarım tekrarlamaz.

      Sil
  4. bende malzemelerini alıp başlamıştım ama yarım kaldı,bir türlü devam edemedim,eline sağlık canım sade ve şık olmuşlar..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim canım. Benim de öyle başlayıp, yarım bıraktığım projelerim var. Umarım kısa zamanda biten isler arasında yerlerini alacaklar.

      Sil
  5. ellerine sağlık canım...
    bence çok cici olmuşlar...

    YanıtlaSil
  6. yaa ama ben bişi anlamadım :((
    neyse bana gelceksin değil mi, o zaman düzeltiriz belki.
    ben de peçete halkaları yaptım yeni, görsen şıkır şıkır oldular benim ki ler
    zaten yılbaşı akşamı için yaptım onları. çok zevkli birşey.
    şu sıralar başka işler var elimde, onları da gösteririm :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eminim hepsi birbirinden güzeldir. Merak ettim şimdi
      Merak etme hallederiz problemi.

      Sil
  7. hepsi birbirinden güzel olmuş.. ellerine sağlık.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...