2 Eylül 2013 Pazartesi

Birkaç Gün...


Coğrafya bilgini Strabon “Tanrı çok sevdiği kulunu uzun ömürlü olmasını isterse Datça Yarımadası'na bırakır.” demiş.



Ege ile Akdenizin birleştiği yerde cennet bir yarımadada bulunuyor Datça. Birkaç günlük bir tatil için seçtik burayı. Ne kadar kalacağımızı bilemedik. Önce bir görelim dedik ve 4 gece kalıp biraz keşfetmeye çalıştık. Gördüğünüz manzara ile kendinizi dünyada küçücük hissediyorsunuz . Siz yoksunuz sanki burada. Kelimeler öylesine kifayetsiz kalıyor ki . İçinizden şükretmek geliyor var olduğunuz için. 
Marmaris e kadar virajlı yollardan geçiyorsunuz. Ara ara seyir terasları ile gözünüz şenleniyor. Marmaris i geçip Datça ya devam ettiğinizde toprak ve gerçekten zor bir yolla karşılaşıyorsunuz. Geçerken manzara sürücü için değil ama yanındaki için çok keyifli. Marmaris ten 70 km sonra Datça dasınız.Hayretler içerisinde kalıyorsunuz güzellikler karşısında. 



 Küçük bir kasaba Datça. Sakin,huzurlu. Gerçek mavi bayraklı plajlara sahip. Deniz sizi kendine çekiyor adeta. Pırıl pırıl. 


Yarımadada irili ufaklı birçok koy bulunuyor. Biz sadece birkaçını gördük.  Balıklarla birlikte masmavi denizin tadını çıkartabilirsiniz. Etrafta küçük işletmeler var. Tekne turları ile de bu koyları görebilir,yenilerini keşfedebilirsiniz. Bu koylardan Datça ya yakın olan ve küçük bir koy olan Hayıt Bükü.  






Küçük otel ve moteller ile lokantalar bulunuyor.  Datça merkezde gündüz plaj olarak hizmet veren sahil,güneş battıktan sonra rengarenk masalar yerleştirilerek bir restorana dönüşüyor. Camekanlarda farklı farklı balık çeşitleri ve yöresel lezzetlerden istediğinizi seçebiliyorsunuz. 






Datça da olduğum birkaç gün içinde Fevzi nin Yeri favori mekanımız oldu. Lezzetler inanılmaz. Ben şimdiye kadar bu derece lezzetli meze çeşitleri ve balık çorbası içmedim. Herşey çok güzeldi. Burası çok da meşhurmuş aslında. Biz tesadüfen keşfettik. Akşamları tıka basa dolu. Hikayesi de çok enteresan Fevzi Bey in. Oto sanayiinden bir müşterisinin tahsilatını yapabilmek için onun peşinden Datça ya kadar gelmiş. Tahsilat gecikince konaklama uzamış ve bir şekilde eşiyle birlikte yerleşmişler Datça ya. Ünlülerin ve bilenlerin uğrak yeri Fevzi nin Yeri. Açık yüreklilikle söylüyorum MUHTEŞEM. Yolunuz Datça ya düşerse mutlaka ama mutlaka gidin derim. Asla kültür balığı satmadığını söyleyen Fevzi Bey de biz yöresel bir balık olan Lambuka yı denedik. Ben palamut sevmem. Biraz onu andıran çok da lezzetli bulmadığım bir balıktı. Ama balık çorbası,midyeli kabak çiçeği dolma ve diğer tüm lezzetler harikaydı. 





Datça bademi çok meşhur. Çarşı içerisinde yöresel ürünleri bulabileceğiniz bir çok dükkan var. Feribotla Datça dan Bodrum a da geçme imkanınız bulunuyor. Eğer aradığınız turist kalabalığından uzak,doğa ile başbaşa,dingin bir tatilse Datça ideal. 




16 yorum:

  1. İşte bizde bu güzelliklere aşık olup, İstanbul'dan tası tarağı toplayıp Datça'ya taşındık..2,5 yıl oldu aşkımız halen kuvvetlenerek devam etmekte:)) Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Orayi gorup de asik olmamak mumkun degil. Hayran kaldim o guzellige. Ne kadar sanslisiniz. Sevgiler

      Sil
  2. Yıllardır gitmeye niyetlenip gidemediğim bir yer...
    http://loveandsmile.wordpress.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mutlaka gorulmesi gereken bir yer. Biz de oncesinde cok dusunduk. Acaba gitsek mi diye ama iyi ki gidip gormusuz. Gezi planina almalisin bence. Sevgiler .

      Sil
  3. seneler önce gitmişdim ki bu 20 sene kadar önce galiba.. O zamanda çok sevmiştim... Şimdi resimleri görünce tekrar gitmek istedim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaman duruyor sanki orada. Yıllar sonra gitmek kısmet olursa umarım hala aynı güzellikte kalabilir. Her yer otel ve marina inşaatlarından kurtulabilirse.

      Sil
  4. geldiniz mi??
    datçayı beğeneceğizi biliyordum. denizine
    bayılmıştım ben de . ama koylarını fazla gezememiştik.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biz de bir iki koyu görebildik sadece.Yollar çok kötüydü çünkü. Daha fazla gidemedik.

      Sil
  5. Katılmamak elde değil biz balayında gitmiştik ilk ve aşık olduk datçaya.Hep yerleşmek için ideal bir yer diye konuşuruz eşimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısın. Oralarda yaşamak lazım. Biz de bunun hayalini kurduk hep. İnsanın ömrü uzar orada.

      Sil
  6. Gerçekten çok güzel paylaşım teşekkürler :)
    takipçinim. bende beklerim --> http://basibaglikiz.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  7. Hoşgeldin Melek. Yorumun için teşekkür ederim. Bloğuna bayıldım ama ben bloğu takip etmeyi beceremedim sanırım. Google + üyesi olmadığımdan olabilir.

    YanıtlaSil
  8. ben genelde akdeniz sevdalısı olduğum için oraları pek bilmem ama resimler, doğa falan müthiş !! yarın egeyi keşfetmek üzere bodrum-marmaris-fethiye turuma çıkıyorum. Umarım yolum seneye datçaya düşer ;)
    beklerim bu arada çekiliş düzenliyorum :)

    http://beauthingsforme.blogspot.com/2013/08/bir-cekiliste-benden-olsunn.html

    YanıtlaSil
  9. En çok görmeyi istediğim yerlerden Datça, senin anlatımın da bu arzumu iyice artırdı :)

    YanıtlaSil
  10. Datça 'yı sevmemek eldemi ??
    Heryeri ayrı güzel buraların :)
    Çok guzel yazı olmus sevgiler :*

    YanıtlaSil
  11. datça'yı çok severim :)
    teyzemin aktur'da evi var her yaz muhakkak giderim.
    sevgiyle.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...