1 Mart 2012 Perşembe

çay saati


      Bugün kar nedeni ile işten eve erken gelince kendimi hemen mutfağıma attım ve birkaç tarif uyguladım. Tam tahıllı kurabiye bunlardan biri. Kıtır kıtır, ağızda dağılan,ne tatlı nede tuzlu içindeki yağ miktarı çok olsada tam buğday unu ve tahıllar ile vicdanı rahatlatıyor. En azından benimkini. 


Malzemeler
250 gram tereyağ(oda ısısında)
1 çay bardağı ayçiçek yağı(zeytinyağ  kullandım)
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
1 yumurta akı
Aldığı kadar tam buğday unu
1 tatlı kaşığı keten tohumu
1 yemek kaşığı yulaf ezmesi
1 tatlı kaşığı haşhaş tohumu
ÜZERİ İÇİN
Yumurta sarısı
Keten tohumu(kullanmadım)
Ay çekirdeği
Haşhaş tohumu

Yapılışı
Tereyağ,ayçiçek yağı,şeker,tuz,sirke ve yumurta akını bir kapta karıştırın. Azar azar un ,kabartma tozu ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun. Keten tohumu,yulaf ezmesi,haşhaş tohumu ekleyin. Hamuru unlanmış zeminde merdane ile açın ve kare şekline kesin.( ben yuvarlak kurabiye kalıpları kullandım.) Yağlı kağıt serili tepsiye dizin ve üzerine yumurta sarısı sürün. Keten tohumu,ay çekirdeği ve haşhaş tohumu serpiştirip 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin.


Tarif Lezzet gümüş kaşık





2 yorum:

  1. nihayet bloga girdim. blogun hayırlı olsun canım. tüm tariflerini ele geçireceğimiz için çok mutluyum :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hoşgeldin Buket ciğim. umarım beğenirsin.

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...