7 Mart 2012 Çarşamba

çıtır börek



Ben bu böreğin adını çıtır börek koydum. Gerçekten  çıtır çıtır oldu. Dün dolabı karıştırırken kalan yufka ile börek yapmaya karar verdim. İki büyük patatesi haşladım. İçerisine tereyağ ve süt,tuz  ekleyerek patates püresi yaptım. Bir tavada, bir soğanı zeytinyağında sararttım ve 200 gram kadar kıymayı ekleyip kavurdum. Tuz ve biberini ekledim. Püreyi kavurduğum kıyma ile karıştırdım.Bir yufkayı kare olacak şekilde kenarlardan biraz içe katladım. ve yufkanın üç te birine kaşıkla hazırladığım içten yaydım.  Rulo yapıp ikiye kestim ve streçleyip bir gece dolapta beklettim.İkinci yufkaya da aynı işlemi uyguladım. Bu akşam ruloları iki parmak eninde dilimledim ve kısa şişlere dizdim. Üzerlerine küçük parçalar halinde tereyağ yerleştirip kırmızı toz biber serptim. 180 derece fırında hafif kızarana kadar pişirdim ve sıcak sıcak servis yaptım. 


3 yorum:

  1. Enfes görünüyorlar. Ellerine sağlık. Kadınlar gününü kutluyorum.

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim durme. Gerçekten içi yumuşacık dışıda çıtır çıtır ve yapması kolay bir börek oldu. Ben de senin kadınlar gününü kutluyorum.

    YanıtlaSil
  3. En sevdiğim böreklerden birisi. Ben yufkaları tam seriyorum, tamamını zeytinyağı ile yağlıyorum ve tamamına malzemeyi serip rulo yapıyorum. Böylede olabilirmiş , öğrendim. Sağol :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...