19 Mart 2012 Pazartesi

elmalı ve portakal sulu muffin


Akşam olmuş,işten gelmişim,yemek yok,ortalık toplanmalı,bloğa bakılmamış,çok işim var çooook ama ben ne yapıyorum? ELMALI MUFFİN. Pişmanmıyım? HAYIR. Yine olsa yaparmıyım? KESİNLİKLE EVET.
Son anda ne yemek yapılacağına karar verip hızlı bir şekilde hazırlanıp fırına atılır. O arada rekor sayılabilecek bir hızda ortalık toplanır,makineler çalıştırılır ve yine son hızla kek yapmaya karar verilir. Dolapta ne var? Acaba neli yapsam? Portakal? Bayılırım ama çok az kalmış. Elmalı.....? İkisini karıştırsam mı? Nasıl olur? Denesem mi yoksa hiç kendimi yormasam mı? Sonuç ...........


Fırından gelen misss gibi kokulara dayanılamadığı için gidip gelip bakılan hatta ve hatta pişsin diye başında beklenen ,çıkar çıkmaz çabucak fotoğrafı çekilip ( bu arada yine bloğu düşünüyorum) daha sıcakken mideye indirilen portakal ve elmalı muffinler. 


2 portakal kabuğu rendesi
1 su bardağından iki parmak az şeker
1/2 su bardağı zeytinyağ
3 yumurta
1/2 çay bardağı süt
1 çay bardagı portakal suyu
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un
Yarım limon suyu
1 çay kaşığı tarçın
1/2 çay kaşığı zencefil
2 yemek kaşığı iri dövülmüş ceviz

Yumurta ve şekeri köpürene dek çırpın. Portakal kabuğu ve yağı ekleyin karıştırın. Süt ve portakal suyunu ekleyip çırpmaya devam edin. Un,zencefil ve kabartma tozunu ayrı bir kapta karıştırın ve sıvılara ekleyin. Bu aşamadan sonra uzun uzun bir karıştırma işlemi gerçekleştirmeyin. Karışımı muffin kaplarına 1 parmak eksik olacak şekilde pay edin. Emaları tavla zarı şeklinde doğrayıp kararmaması için limon suyu ile karıştırın ve tarçını ekleyerek harmanlayın. En son cevizleri serperek 170 derece ısınmış fırında 25-30 dakika pişirin.
Bu kek hamuru ile sanırım bir büyük kek de yapılabilir fakat pişme süresi uzatılmalıdır.

8 yorum:

  1. Harika olmuş , ellerine sağlık . Elma , ceviz , tarçın üçlüsü çok yakışıyor , mutlu akşamlar.

    YanıtlaSil
  2. Zeynep ciğim ben de bu üçlüyü çok yakıştırıyorum. Sanki biri olmazsa lezzet de eksik olacakmış gibi geliyor.
    Emel ciğim beğenmene sevindim. Yorumun için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  3. Merhaba :)) Canım bu bloğun gerçektennn çok güzel ve faydalı,inan bir türlü beceremiyordum bu muffin işini ya kabartmaz,ya yayılır aynı kaplarda defalarca denedim şimdi bir de senin tarifinle deneyeceğim.Teşekkür ederim ayrıca bana seni tanıma fırsatı verdiğin için.. sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. Ziyaretin ve yorumun için teşekkürler canım. Muffinler bana yemek ve sunum açısından hep daha cazip gelmiştir. Ama haklısın bazı tariflerde bende kabarmama veya içinin hamur kalması sorununu yaşamıştım. Umarım bu tarifi beğenirsin.

    YanıtlaSil
  5. Hiç aklıma gelmezdi, farklı tatları karıştırıp Muffin yapmak. En kısa zamanda tarifinizi denemek istiyorum, çünkü gerçekten çok nefis görünüyorlar ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  6. Aslı cığım; bu konuda bende tedirgindim. O yüzden portakal suyunu az miktarda kullandım. Bir daha ki denemede portakal suyunu arttırıp sütü bir miktar azaltmayı düşünüyorum. Beğenmene çok sevindim.

    YanıtlaSil
  7. merhaba bende bugün blogumda elmalu muffin yayınlaycaktım,kimler elmalı muffin yapmış diye bakarken sizi buldum,hemen sitenize katıldım artık takipteyim,ne güzel bir site olmuş herşeyden var:)
    sizide beklerim bende makyaj yemek birçok kategoriden blog açtım izleyicim olursanız sevinirim sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hosgeldiniz. Yorumunuz için teşekkür ederim. Blogu begenmenize çok sevindim. Hemen bloğunuzu ziyaret edeceğim ben de.

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...