26 Mart 2012 Pazartesi

köz biberli ve ay çekirdekli poğaça


Bir süredir tarif vermediğimi biliyorum fakat bu aralar hem işte ki yoğunluk hem benim üzerimdeki malum bahar yorgunluğu sürekli bir uyku isteği söz konusu. Bu sürede hiçbir şey yapmadım mı? Tabii ki yaptım fakat sizlere sunmaya değer,çok da içime sinen bir tarifim olmadı. Taaa ki bugüne kadar. Bu poğaça aslında benim uzun süredir üzerinde oynadığım ve uyguladığım bir tarif . Ki poğaça bizim evde sıkça tüketilir. Ev halkı olarak sabah çok erken saatte telaşla,acele ile çıktığımızdan ve ben bahar mevsimi dışında da uykuya meyilli olduğum için kahvaltı mümkün olan en kısa sürede yapılır bizim evde. Aslında atıştırılır. Bu yüzden annem ne kadar kızsa da poğaçalar bizim kurtarıcımız. Çarçabuk bir bardak çay ve bir kaç poğaça, yemeğe kadar biraz olsun bizi idare ediyor. Bazılarınızın beni ne kadar ayıpladığınızı biliyorum ama yıllarca bu huyumu değiştiremedim. Hiç yapmamaktansa hafta içi atıştırmak yapabileceğimin en iyisi.
Gelelim tarife. Dediğim gibi bu uzun zamandır uyguladığım bir tarif. Bazı şeyleri değiştirdim,bazı şeyler ekledim. Ortaya tüm yiyenlerin çok beğendiği bir tarif çıktı.





1  su bardağı zeytinyağ
1 yumurta
Yarım su bardağı yoğurt
1 yumurta akı
1 paket kabartma tozu
1 demet dereotu
4 adet köz kırmızı biber
3,5 su bardağı un
2 yemek kaşığı ayçekirdeği içi
tuz

Zeytinyağ,yumurta ve yumurta akını,yoğurdu,tuzu ekleyip karıştırın. Közbiberleri küçük küçük doğrayın ve karışıma ekleyin. Derotunu incecik kıyın ve onuda ekleyin. Karıştırın. Unu,kabartma tozunu ve ayçekirdeklerini ekleyip yoğurun. Hamurdan parçalar koparıp yuvarlayın ve uağlı kağıt serili tepsiye dizip Üzerine yumurtanın sarısını  sürüp 180 dereceye ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin. Üzerine istenirse biraz daha ayçekirdeği serpilebilir. Ben tepsinin yarısına serptim yarısını sade bıraktım. Ay çekirdeği bu tarifte obsiyonel. İstenirse konmayabilir.
Afiyet olsun.





Tarif:Şımartan tatlar

10 yorum:

  1. Ay çekirdeği poğaçalara , simide çok yakışıyor . Köz biberli poğaça hiç yemedim , eminim çok lezzetli olmuştur , ellerine sağlık .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zeynep ciğim ayçekirdeğini ben de tuzlu hamur işerine hatta bazı ekmeklere çok yakıştırıyorum. Denediğim salatalarda da farklı bir tat verdi. Tavsiye ederim.

      Sil
  2. resim ve tarif süper canim...
    ellerine saglik

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Emel ciğim güzel yorumun için teşekkür ederim.

      Sil
  3. Ellerine sağlık canım.Harika görünüyor:)
    Dereotlu'sunu yaparım da köz biber hiç düşünmemiştim deniycem.

    Bazen bende çay ve poğaça ikilisini seviyorum.
    Hele yazın sahilde çay poğaça veya çay simit en büyük keyfimdir:)
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dereotu poğaçada güzel oluyor ama közlenmiş biberi tavsiye ederim. Hele de mangalda közlenmişse kokusu ve lezzeti başka oluyor. Ben bu tarif de yazın közleyip buzluğa attığım biberlerden kullanıyorum.

      Sil
  4. Canım hemen not alıyorum,köz biberli herşeyi çok severim bunuda deneyeceğim.
    teşekkürler
    sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun için teşekkür ederim canım. Umarım denedikten sonra sende beğenirsin.

      Sil
  5. Ne kadar güzel gözüküyor ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel yorumunuz için teşekkür ederim. Hoşgeldiniz.

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...