17 Haziran 2017 Cumartesi

Baharatlı Yumurta



             Yumurtanın her türlüsünü yiyebilenler denim ben. Ama artık şu çok pişmekten sarısı taş gibi olur da ağzımda leblebi tozu yemiş gibi tüm nemi alan bir yapıya dönüşür ya işte ona hiç gelemem. Rahmetli anneannem, annem küçük kardeşimi dünyaya getirmek için hastaneye yattığında elinde katı haşlanmış yumurta bize yedirebilmek için peşimizde dolanır durur. Biz de kardeşimle yememek için ondan köşe bucak kaçardık. Bir de rafadan olup da böyle jelimsi mi desem sıvı sıvı o beyazı ve sarının üzerinde ki pişmeyen o zar tabakayı yiyemem. Sorun hiçbir zaman yumurtada olmadı, tek sorun onun pişme kıvamı idi. 
      Bir Giritli torunu ve Ege li olarak her şeye yumurta kırıp yemeyi çok severiz biz. Patates,kabak,yabani otlar... Bir süredir yaptığım bu baharatlı yumurta da dolabımda sık sık bulunuyor. Bittikçe kavanoza tekrar hazırlıyorum. Bence Ranazanın son haftasında özellikle sahurda uzun süre tok kalmanıza yardımcı olacaktır. 

BAHARATLI YUMURTA

MALZEMELER

8 katı haşlanmış yumurta
1 yemek kaşığı tane karabiber
1 yemek kaşığı pul biber
1 yemek kaşığı tuz
1 su bardağı sirke
1,5 su bardağı su

YAPILIŞI

Sirke,tuz,su,kırmızı ve karabiberi derin bir kasede karıştırın. Haşladığınız yumurtaları büyükçe bir kavanoza koyun ve üstüne bu karışımı dökün. Bir hafta kadar buzdolabına veya evde serin bir yere kaldırarak dinlendirin ve isterseniz kahvaltıda isterseniz de salatalarınızda kullanın. 

Afiyet olsun







              Ben sabahları bol doğranmış maydanoz üstünde zeytinyağ ve limon ile servis etmeyi yada aşağıdaki fotoğrafta olduğu gibi haşlanmış patates,salamura sardalye ve bol yeşillik ile yumurtaların bir kısmını küçük küpler halinde doğrayarak bir kısmını da üzerinde servis etmeyi seviyorum. Yazın domates,salatalık ve biber ilavesi ile de oldukça lezzetli ve doyurucu olur.






5 yorum:

  1. İlk kez gördüm böyle bir şey , deneyeceğim , eline sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür edeiyorum Füsun. Sirkenin ve baharatların tadı yumurtaya hoş bir tat veriyor. Umarım beğenirsin

      Sil
  2. Hemen denemeliyim ;harika bir tat olmalı ,görüntü öyle.Egelim çok sevgiler,teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne iyi, ne tatlı dilli bir insansınız siz öğretmenim Teşekkür ederim güzel yorumunuz için. Umarım beğenirsiniz. Sevgiler

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...