5 Mart 2012 Pazartesi

Bir ekşi bir tatlı


Deniz Börülcesi salatası
Aslen bir Ege li olarak deniz börülcesini çok severim. Yazları Ege tarafına gittiğimizde bol miktarda alır,ayıklar,haşlar ve porsiyonluk olarak buzluğa atarım. Arada yemeklerin yanında salata olarak tüketiriz.



Deniz börülcesi, deniz kıyısına yakın yerlerde yetişen bir bitkidir. Deniz kıyılarında suyun gel-git yaptığı yerlerde sular çekildikten sonra yetişen bu bitki, tuzlu, ekşi ama lezzetlidir. Daha çok ilkbaharda tüketilir; çünkü sonbahara doğru deniz tuzunu iyice içine çeker. Haşlanarak salatası yapılır.Sarmısak,limon ve zeytinyağı ile karıştırılarak yapılan sos ile  tüketilir.
Kaynak
tr.wikipedia.org

Dosya:Salicornia europaea.jpg

İşten gelince hafif , meyveli bir tatlı yapmak istedim. Ne yapacağımı düşünürken buzlukta elime geçen kedi dillerini çıkarttım. Geçen haftalarda aldığım aromalı filtre kahveyi hazırladım ve borcama dizdiğim bisküvileri bununla ıslattım. Üzerine sakızlı bir tavuk göğsü hazırlayıp döktüm ve portakal dilimleri ile süsledim. En üste serpmek için kullandığım çikolata bence hata idi. Fakat bunu serpmeye başladıktan sonra portakalların halini görünce anladım ama iş işten geçmişti. Fotoğraf çekmek ve bloğa yüklemek için geç kalınca tam soğumadan kestim ve görüntü mahvoldu ama tadı bence gayet iyi idi. Bir daha yapılır mı? Yapılır ama üzerine asla çikolata rendelenmez. Bu da bana ders olsun.



Yalancı Tavuk Göğsü

1 lt süt
125 gr tereyağ
2 kahve fincanı un
6 yk şeker
4-5 damla sakızı
1 paket vanilya

Tencereye yağ ve unu koy hafifçe kavur. Üzerine yavaş yavaş sütü döküp tahta kaşık ile iyice karıştır. Sonra şeker ve dövülmüş damla sakızını ekleyip ateş üzerinde karıştırarak muhallebi kıvamında pişir. En son lif lif olması için 10- 15 dk blendırla çırp.



4 yorum:

  1. Bloğunuz hayırlı olsun, bol izleyicili olsun, mutlu haftalar... (Eğer yorumlarken kelime doğrulamayı kaldırırsanız daha çok yorum gelecektir.)

    YanıtlaSil
  2. Buket teşekkür ederim. Herkese selamlar.

    YanıtlaSil
  3. Durme durme hoşgeldin. İyi dileklerin için teşekkür ederim.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...