19 Mart 2012 Pazartesi

çabuk,kolay ve lezzetli


Bütün hafta sonu tembellik yapıp akşam işten gelince "ne yapacağım" diye bir telaş alıyor. Aslında insan en azından ben ve çevremde tanıdığım birkaç kişi de dar zamanlarda daha hızlı düşünüp daha yaratıcı olabiliyoruz. Bu defalarca tecrübe edildi. Yani tesadüf ihtimali sıfır. Neyse, gün içinde fırsat buldukça ve işten çıkıp eve gelene dek aynı soruyu sorup durdum. "Ne yemek  yapsam". Seçeneklerin hiçbiri içime sinmedi. En sonunda zihnimde bir ampul yandı ve kağıt kebabı yapmaya karar verdim. Arasıra yaptığım bir yemekti ve uzun süredir yapmamıştım,ayrıca canım daha çok, sebze yemeği yapmak istiyordu.
Cam bir kasede önce iri kuşbaşı doğranmış sebzeleri ,tuz,karabiber,toz kırmızı biber,kekik,zeytinyağ koyup karıştırdım ve etleri ekleyip tekrar bir altüst ettim. Ben bu kez dolabımda olan bagetleri kullandım ama istenirse farklı etlerle de pişirilebilir.


Pişirme kağıdı elips biçiminde veya dikdörtgen şeklinde kesilir. Ortadan ikiye katlanır ve kağıdın yarısına hazırlanan içten bir kısmı koyulur. Kağıdın diğer yarısı üzerine kapatılarak kenardan katlamaya başlanır ve diğer uca kadar sıkıca kapatılır.



Bu kağıt paketlerini kişi başı veya bir adet büyük hazırlayıp servisi tabakta yapabilirsiniz. Ben herkese ayrı paket ve kağıt üzerinde pencere açarak servis etmeyi seviyorum. Tencere yemeklerine göre daha hafif ve lezzetli oluyor ayrıca başında bulunup karıştırma,sarartma,su ekleme gibi bir derdi yok. Bana göre pratik ve lezzetli. Tavsiye ederim. Balıkla da pişirilebilir.Ona göre sebze seçilerek klasik pişirme tekniklerine iyi bir alternatif olabilir.


1 orta boy soğan
1 orta boy patates
1 havuç
4-5 adet mantar
1 adet kabak
1 avuç bezelye
2-3 diş sarımsak
4 adet tavuk baget
tuz,karabiber,kırmızı biber,kekik
Zeytinyağ

Tüm malzemeler cam bir kapta karıştırılır. Kağıtlara paylaştırılırak sıkıca kapatılır ve bir tepsi içinde 180 derece fırında 45-50 dakika pişirilir. Afiyet olsun.

4 yorum:

  1. NEFİS GÖRÜNÜYOR, ELLERİNE SAĞLIK, MUTLU HAFTALAR...

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim canım. Beğenmene sevindim. Sevgiler

    YanıtlaSil
  3. çokk güzell olmuş bu lezzet:)
    ellerinize sağlık..
    takipteyim.
    beklerim bende..
    sevgiler..
    :)

    YanıtlaSil
  4. Ziyaretine ve beğenmene çok sevindim canım. Hoşgeldin.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...