30 Mayıs 2012 Çarşamba

Çiçekler

Siz de benim gibi misiniz? Hani şu evin her odasında,kurduğu her masada,salonda,camın önünde,büyük küçük,çiçekli çiçeksiz her türlü bitkiden hoşlanan. Açan her yeni çiçeği mutlulukla karşılayan,selamlayan,onunla konuşan.Sokakta ki çiçekçinin önünden geçerken kokuları iyice içine çekmek için adımlarını yavaşlatan...Ben işte böyle biriyim. Ama benim annem de,teyzem de böyledir. Demek ki genlerle yada cinsiyetle ilgili birşey bu. Teyzemin bahçesinin her karışı bildim bileli çiçekler,bitkilerle doludur. Bunların yanında ördekler,civcivler. Yakın oturduğumuz dönemde onun sayesinde hayvanlarla tanışmış ,hayvan sevgimiz belki de onun sayesinde oluşmuştu. Annem de çiçekleri çok sever. Yapması da ,gerçeği de. Her türlüsü evinde vardır. Onlara gittiğim zaman sabah erken fısıltılar,tıkırtılar,mırıltılar duyarım. Bilirim ki benim minik kuşum gözünü açar açmaz çiçeklerinin başına gitmiş,onlarla sohbet etmektedir. Sanırım çiçekler hallerinden memnun ki onlar da açtıkça açıyorlar. Ben de ihmal ettiğim bitkilerimi tatilde  güzel bir bakımdan geçirmeyi planlıyorum. Henüz soframda canlı çiçeğe fazla yer veremesem de bahçeye dikeceğim çiçekler konusunda bilgi ve görseller ararken bulduğum bu fotoğrafları sizlerle paylaşmayı istedim. Çiçekler kadar sunumları da çok hoş olmuş. Şişeler,kavanozlar,süzgeçler,eski çaydanlıklar hatta kek kalıpları vazo görevi görmüş. 














Görseller:Thelittlecorner

19 yorum:

  1. aynı bende senin gibiyim canım,bu çiçekler muhteşemmiş,bayıldım..

    YanıtlaSil
  2. BENİ Mİ TARİF EDİYORSUN CANIM:)
    HER CANLI GİBİ ÇİÇEKLERİN DE SEVGİYE İHTİYACI OLDUĞUNU DÜŞÜNÜRÜM ONLARLA KONUŞURUM.VE SEVGİYİ ALDIKÇA DAHA DA GÜZELLEŞTİKLERİNE İNANIRIM:)
    ÖNCEKİ GÜN ÇARŞIYA İNMİŞTİM FESLEĞENLERİ GÖRÜNCE DURURMUYUM HEMENNN ALDIM.

    BU ARADA GÖRSELLER BAYILDIM:)PAYLAŞIM İÇİN TEŞEKKÜRLER:)
    SEVGİLER...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fesleğen benim de favori bitkilerimdendir. Geçen yıl Koçtaş da iri yapraklısının tohumunu görüp almıştım. O zamandan beri hiç eksik etmem. Hep elimin altındadır.

      Sil
  3. CANIM ELLERİNE SAĞLIK
    İÇİMİZ AÇILDI.
    ÇİÇEKLER BENİMDE OTURMA ODAMDA VE BALKONUMDA VAR.
    SEVMEYEN VARMIKİ
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten sevmeyen yoktur diye düşünüyordum ama tanıdığım biri uğraşamadığını evde sanki ona kalabalık yaptığını söylemişti. Gerçekten de ne yapması ne gerçeği evinde hiç çiçek yoktu. O zamandan beri sevmeyenlerinde olabileceğine inandım.

      Sil
  4. Benimde hayalimdir Japon evleri gibi bir ev.Geçen gün bir filmde izledim evde dolaşırken eğile kalka bitkilerin arasında zor hareket ediyorlar. Bu abartı tabi. Ben Bodrum'a ilk yerleştiğim sene küçük saksılarda domates, kabak yetiştiriyordum. Yerlilerde benimle dalga geçiyordu. Maksat 1 tane domatesi gün be gün büyürken göreyim, benim için büyük mutluluk.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O duyguyu biliyorum. Eski evimde biber yetiştirmeye kalkmış ve onları sürekli görmek için balkondaki saksılara ekmiştim. Gidip gelip bakıyordum. Domates bile denedim ama saksıda olmadı. Bakalım bu yıl ilk kez bahçede deneyeceğim. O nedenle çok heyecanlıyım.

      Sil
  5. Yok bende bir gariplik var sadece görsel olarak çok güzel geliyorlar ama hiç çiçek bakamıyorum ne zaman heveslenip birşeyler diksem yada alsam hemen öldürüyorum en iyisimi hiç ziyan etmemek uzaktan seviyorum bende...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Önce kendine ve evine uygun çiçek seçebilmek önemli canım. İlk başta bakımı zor,yada evin şartlarına uymayan zor bir bitki insanı zorlar ve ölünce de hevesin ve güvenin kalmaz. Eğer seviyorsan seralara gidip özelliklerini öğrendikten sonra doğru bitkiyi seçersen bakarsın. Niye bakamayacakmışsın ki.

      Sil
  6. aaay ayyyy ayyy bunlar ne güzel çiçekler böyle...
    oooh mis gibi de kokarlar valla...
    pembe vr mor çiçekler benim olsun...
    evime çok güzel uyar :))
    kocaman sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. çok güzel bir blog =) bende dün akşam çiçeklerle ilgili bir post yaptım (orkide bakımı) beklerim banada :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim canım. Orkide yetiştirmeye cesaret etmedim ama senden detayları alırım.

      Sil
  8. İklim olarak çok şanslısınız Lilacım. Kuru sopayı diksen yeşerir sizin oralarda. Bir sürüde seranız var. Ohh süper. Biz burada ne zorluklar çekiyoruz bitki yetiştirmek için. Hafiften bitki delisi olma yolundayım sanırım. Ömrüm hep çiçekliydi napimm :)) Kokuları burnuma geldi. Harika fotoğraflar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısın burada dağ taş yeşeriyor. İlk yıllar hiç alışamamıştım bu duruma. Yağmur yağmur. Birkaç yıldır kurak ama bu yıl yağdı yine. Ankara da sanırım bu yıl bayağı yağışlı geçti. İmkanım olsa hergün taze çiçekler toplayıp vazolara koyarım.

      Sil
  9. Çiçeksiz bir ev düşünemeyenlerdenim.
    Fotoğraflar çok güzel , sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de Zeynep. Küçük de olsa mutlaka olmalı. Ev daha bir sıcak oluyor sanki.

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...